www.car.cz
 

FormulaSTAR - celonárodní soutěž pro každého adepta závodění
     15.9.2010 22:36 - tisková zpráva


Formulastar 2010

CO JE TO FORMULASTAR?
FormulaSTAR je celonárodní soutěž pro každého, kdo chce vstoupit do světa formulových závodů. Soutěže se může zúčastnit kdokoliv, ať už se závodní zkušeností (například z motokár), nebo i bez ní. Rozhodující je pouze jeho chuť stát se formulovým závodníkem.
Uchazeči nesmí být k 1.4.2011 méně než 14 let, a více než 24 let. Tato soutěž vznikla ve spolupráci závodního týmu Křenek Motorsport a společnosti hp media s.r.o..

PROČ FORMULASTAR?
FormulaSTAR znamená šanci pro kohokoli, kdo se chce stát formulovým závodníkem. Nezáleží na tom, zda má finanční zázemí, pokud prokáže, že má talent, úsilí a touhu, budou mu otevřeny dveře do světa formulových závodů.
Nikdo z nás neví, jestli se v České republice někde neskrývá nový Schumacher či Enge, FormulaSTAR to chce zjistit!
A protože v naší zemi neexistují otevřené podmínky pro talentovanou motoristickou mládež přichází soutěž FormulaSTAR, aby dala šanci novým talentům, tak jako dala šanci Honzovi Skálovi, vítězi premiérového ročníku.

CO ČEKÁ NA VÍTĚZE?
Vítěz celonárodního kola FormulaSTAR absolvuje celý seriál Mezinárodního mistrovství České republiky automobilů na okruzích - Divize 3 – Národní formule 1400 v týmu FormulaSTAR zcela zdarma! Připravena pro něj bude závodní formule Gloria C8F, kompletní výbava, budou se o něj starat zkušení trenéři a inženýři, kteří stojí za současnými úspěchy Honzy Skály v Divizi 3, nebo Adama Kouta v Evropském poháru Formule Renault.

ZÁVĚREM
Projekt FormulaSTAR vznikl proto, aby pomohl českému motorsportu, a to hned v několika rovinách.

1) FormulaSTAR chce ukázat, že o možnosti stát se závodníkem, nesmí rozhodovat pouze finanční prostředky. Mladí lidé by měli mít na začátku všichni stejnou šanci. Tento sociální aspekt je základem celého projektu.

2) Je nutné se pokusit o rozšíření základny automobilových závodníků.

3) Přispět k rozšíření startovního pole Divize 3 – postaru nazývané Národní Formule 1400.

4) FormulaSTAR chce objevit v České republice další talentované jezdce, kteří by byli schopni navázat na úspěchy České formulové školy.

PR

Křenek Motorsport

 

Formulastar 2010 - Pravidla
 
1. kolo - Registrace
Dne 24. června 2010 bude spuštěna internetová prezentace www.formulastar.cz, na níž se mohou uchazeči do soutěže zaregistrovat. Registrace probíhá tak, že uchazeč vyplní vstupní formulář, který je následně vyhodnocen na základě jednotných pravidel, a každý, kdo vyhovuje požadovaným kritériím, postoupí do praktického čtvrtfinále. Spolu s registrací je nezbytné zaplatit vstupní poplatek 3000,- Kč na bankovní účet 35-7272140287 kód banky 0100 a jako variabilní symbol uvést své účastnické číslo, které nalezne v odpovědním registračním e-mailu.. Pozor! Přihláška do soutěže se stává platnou až ve chvíli, kdy je vstupní poplatek připsán na účet organizátora. Uzávěrka soutěže je 25. září 2010, nicméně počet uchazečů je z kapacitních důvodů omezen, takže otálení se nemusí vyplatit. Kdo dřív přijde, ten dřív mele☺
 
2. kolo - Čtvrtfinále
O tom, že účastník postoupil do čtvrtfinále, bude obeznámen informačním e-mailem, který bude obsahovat veškeré informace k jeho účasti a současně všechny podklady, které musí účastník zajistit, aby se mohl čtvrtfinálového kola zúčastnit.
 
12. – 13. října 2010 proběhne v motokárovém areálu Racing Relax Clubu MONACO v Rakovníku čtvrtfinále soutěže. Čtvrtfinále se mohou zúčastnit pouze ti, kteří prošli přes první kolo a současně musí sebou přinést a zajistit:
1. potvrzení od (sportovního) lékaře
2. vyplněný formulář prohlášení účastníka soutěže
3. Je-li účastník nezletilý - souhlas zákonného zástupce (rodičů) s účastí v soutěži
 
Uchazeči budou ve čtvrtfinále rozděleni do skupin po maximálně 25 osobách a projdou pěti testovacími zkouškami:
1. řidičské umění – musí zajet 5 kol v motokáře tak, aby zajetá kola byla jednak co nejrychlejší a zároveň jednotlivé časy co nejvyrovnanější.
2. mediální schopnosti – každý uchazeč musí absolvovat rozhovor před kamerou. Zde se bude vyhodnocovat přirozenost a schopnost komunikace, včetně základů anglického jazyka.
3. fyzická zdatnost – uchazeči projdou testem fyzické zdatnosti, kde bude brán zřetel na vyváženost fyzického výkonu vůči fyziognomii.
4. psychotest – bude mapovat psychologické a osobnostní předpoklady uchazečů.
5. test z motoristických a odborných reálií – tento test bude zaměřen na vědomosti technického charakteru a současně zájem o motorsport jako takový.
 
Ze čtvrtfinálového kola postupuje 20 nejlepších do semifinále. Verdikt o postoupení se uchazeči dozvědí do 14-ti dnů od data konání čtvrtfinálového kola.
 
3. kolo – Semifinále
O tom, že účastník postoupil do semifinále, bude obeznámen informačním e-mailem, který bude obsahovat veškeré potřebné informace a současně seznam všech podkladů, které musí účastník zajistit, aby se mohl semifinálového kola zúčastnit. Účastníci semifinále absolvují praktické testy na běžných vozech. Současně projdou ještě jednou mediálním, psychologickým i fyzickým testem. Tady už půjde do tuhého a budou rozhodovat i ty největší detaily. Ze semifinále postupuje 10 nejlepších do finále!
 
4. kolo – Finále
Finálové kolo proběhne 24. října 2010 na Automotodromu v Brně. Ve finále již rozhodnou pouze jezdecké schopnosti. Na finalisty budou čekat formulové vozy Gloria C8F, přesně ty, na kterých team FormulaSTAR závodí v Divizi 3. Soutěžící budou muset zvládnout ovládání vozu a během ostrých kol na brněnském Automotodromu prokázat zručnost a schopnost dosahovat vyrovnaných výsledků.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Historici na Nordschleife od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose