www.car.cz
 

Jakub Kornfeil rozšířil své bodové konto při víkendovém MS moto v Aragonu
     20.9.2010 12:50 - tisková zpráva


Když dva body mrzí

Jakub Kornfeil sice rozšířil své bodové konto v MS při Grand Prix Aragonu o další dva cenné body, i tak však český mladík odjíždí domů „jemně“ naštvaný.


Jakub Kornfeil včera večer předeslal, že při závodě třídy 125ccm se o mnohém může rozhodnout hned v první zatáčce a měl velkou pravdu. Havárie, kterou nejvíce odskákal vedoucí muž šampionátu Španěl Marquez, tím, že pro něj závod skončil, přičemž i rázem přišel o vedení v celkové klasifikaci, však měla i obrovský vliv na úvodní část závodu z pohledu českého jezdce. „Kubajz“ však posléze dokázal ztracené pozice vybojovat zpět a namířil si to až k bodovaným příčkám. Z Aragonu si však odváží jen dva body za čtrnácté místo, když ještě v posledním kole figuroval na příčce třinácté, o kterou jej kousek před cílem připravil Němec Schroetter.

Jakub Kornfeil: „Start do závodu se mi z osmnácté pozice vydařil, když se mi podařilo „urvat“ myslím dvě až tři pozice směrem vpřed, jenže havárie Marqueze v první zatáčce dosti podstatně ovlivnila i můj průjezd tímto úsekem, protože jsem jel venkem a tak jsem se zase o dvě místa propadl. Navíc hned v další zatáčce jsem byl až moc rychlý, a tak abych se neocitl mimo trať, byl jsem nucen na chvíli zavřít plyn. Tím však motorce chyběl výkon v následující pasáži do kopce a předjeli mne další tři nebo čtyři soupeři. Pak se však situaci trošku zklidnila a já po předjetí několik a soupeřů, myslím asi z dvacáté pozice vybojoval zpět to, co jsem ztratil.

Chvíli jsem jezdil patnáctý a postupně se mi podařilo zlikvidovat jak šesti vteřinovou ztrátu na Němce Schroettera, tak jsme pak společně navíc předjeli Itala Grotzkého. Myslel jsem si, že Schroetterovi ujedu, ale setřást se mi ho nepodařilo. Naopak jsem si ho přivezl na zádech až do poslední zatáčky, kdy mne z větru vybrzdil. Moc mne to štve, protože jsem si to měl pohlídat takticky a to jsem neudělal a mohl jsem mít místo dvou bodů tři!!!.“


MPAFoto.com

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil na Cardion AB GP ČR v Brně 2010

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose