www.car.cz
 

Již o víkendu zdarma na Podzimní Sosnění 2010
     21.9.2010 22:46 - tisková zpráva


PODZIMNÍ SOSNĚNÍ
25. a 26. září Autodrom Sosnová


Zdarma na závody veteránů v Sosnové

Ve dnech 25. a 26. září pořádá Czech Classic Cars Club na okruhu v Sosnové tradiční dvoudenní Podzimní Sosnění historických automobilů. Přihlášeno je na sedm desítek převážně sportovních automobilů ze 70. let a čtrnáct monopostů formule 3 a MTX.


Jezdci s automobily rozdělenými do několika kategorií budou soutěžit převážně v jízdách pravidelnosti, jen formule pojedou vlastní závody, jak v sobotu, tak v neděli. Mezi šesticí F3 ze šedesátých let se představí také Zdeněk Křivohlavý nebo Zdeněk Buchar, kteří se svými vozy velice úspěšně závodily před půl stoletím.

Síly s nimi změří i dvě ženy – paní Markéta Profeldová a slečna Pavla Vovsová, které pojedou s prvními monoposty MTX z počátku 70. let. Při neúčasti Kateřiny Trojanové, suverénní vítězky posledních závodů, budou bojovat také o Dámský pohár.

Premiéru na Sosnění budou mít i dva zahraniční monoposty – Van Diemen RF 92 z roku 1980 a March 730 vyrobený před čtyřiceti lety. Na poslední chvíli je doplní pravidelní účastník Oldřich Hanuš s vozem Rulo, roku 1950.

Diváci, kteří mají po oba dny vstup zdarma, se mohou těšit kromě formulí také na sportovní automobily převážně britských značek jako MG, Triumph, Jaguar, Mini, Austin Healey, Jaguar, ale uvidí třeba i Ferrari Mondial, Alfu Romeo Giulia, Fiat 124 Abarth, Audi Sport Quattro, BMW 325 a celou řadu vozů Škoda nejrůznějších typů a úprav včetně soutěžních a okruhových verzí. Lahůdkou bude legendární vůz Renault Alpine pana Tomáše Cmírala.

V sobotu a i v neděli začíná program v 9 hodin a jezdit se bude prakticky nepřetržitě do 17 hodin. Jednotlivé skupiny by se měly na sosnovském okruhu představit minimálně čtyřikrát za den.

Kompletní seznam přihlášených a další informace na www.veteranskerojeni.cz 

PR 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Historici na Nordschleife od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose