www.car.cz
 

BRT s Filipem Sládečkou před startem víkendové Podzimní ceny v Brně
     23.9.2010 21:50 - Pavel Jelínek


STARTUJEME DO BRNA, PODZIMNÍ CENA JE TU

Most, 22.9. 2010

Tradiční podzimní cena na Masarykově okruhu má na programu mimo jiné závěrečný spritový závod sezóny, který je započítáván i do slovenského mistrovství. Pro BRT s pilotem Filipem Sládečkou jde tedy o čestnou povinnost zúčastnit se a hlavním Filipovým cílem bude upevnit si vedoucí pozici v bodování.


Jako při většině letošních mistrovských podniků vypouští Bohemia Racing Team sobotní vytrvalostní závod na tři hodiny. O to větší vážnost má páteční měřený trénink a nedělní sprint, který je jako obvykle v Brně vypsán na deset kol Masarykova okruhu, který mimochodem měří skoro pět a půl kilometru. „Po posledním úspěšném podniku před měsícem na Slovakiaringu jsme opět na začátku závodního víkendu snad dobře připraveni.

Během čtvrtečních volných testů prověříme techniku, doladíme nastavení a i Filip se určitě důkladně rozehřeje,“ řekl manažer týmu Petr Najman a doplnil, že páteční čtyřicetiminutová kvalifikace pro sprint vozů s motory nad dva litry startuje v půl druhé odpoledne. „Sobota pak bude vyloženě odpočinková a v neděli po dopoledním warm-upu nastoupí Filip k ostrému závodu ve 12 hodin a 20 minut. Nebude to žádná odpočinková vyjížďka, protože ve startovní listině je skoro třicet soupeřů a dá se opět čekat tvrdý boj s konkurenčními mercedesy,“ řekl Najman.

O plánech pro sezónu 2011 je zatím předčasné mluvit, ale za zajímavý je v týmu považován nápad, aby se od příštího roku jezdilo jednotné okruhové mistrovství čtyř zemí, kde by se kromě celkových výsledků hodnotily i národní šampionáty České republiky, Polska, Slovenska a Maďarska. „V žádném případě ještě nevíme v jaké míře a v jakém obsazení pojedeme příští sezónu. Tohle by ale znamenalo vysokou účast na všech podnicích a taky samozřejmě velkou jezdeckou konkurenci, což by se na mistrovství určitě pozitivně projevilo.

V tuhle chvíli se ovšem věnujeme především brněnskému podniku a hodláme mu věnovat maximum. Filip má tituly ve sprintu, juniorský i dospělý, už sice jisté, ve hře je ale ještě titul absolutního Mistra Slovenska, kde Filip s 235 body vede o pouhé tři body před Miro Konopkou,“ řekl ještě Petr Najman.


www.brt.cz  
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose