www.car.cz
 

Do kopce s mistrem v rallye Haladem Demuthem v Audi
     23.9.2010 22:15 - tisková zpráva


Vzhůru do kopce s mistrem Německa v rallye

· Mistr v rallye Halad Demuth pojede za Audi Tradition v závodě historických automobilů Riedenburg Classic
· Vítěz soutěže „Muzejní noc“ v Ingolstadtu zažije jízdu v Rallye Sport quattro na vlastní kůži


Speciální podívanou připravila Audi Tradition pro letošní závod veteránů Riedenburg Classic, který se koná 24.–26. září v přírodním parku Altmühltal u města Riedenburg nedaleko Ingostadtu. Při závodu veteránů do vrchu vytočí do obrátek pětiválec turbo modelu Audi Sport quattro z roku 1983 dvojnásobný mistr Německa v rallye Harald Demuth.

Harald Demuth tady pojede mimo soutěž a v obou dnech bude moci pětkrát předvést publiku své schopnosti. Na palubě přitom bude mít pasažéry – vítěze ingolstadtské „Muzejní noci“, při nichž stálo štěstí během návštěvy v Audi museum mobile. Ostatní jezdci musí ve svých historických automobilech v sobotu zajet takzvaný referenční čas, podle něhož se bude měřit nedělní závod. Po tréninkovém kole v něm musí závodníci zajet 1,7 kilometrů dlouhou trať do vrchu za přesně stejný čas. Vítězem závodu Riedenburg Classic se stane ten, kdo to zvládne nejlépe.

Mnozí návštěvníci budou jistě nadšeni i z dalších dvou krásných kousků ze sbírky Audi Tradition, které se v Altmühltalu objeví. Na start se postaví protějšek Rallye Sport quattro, Sport quattro v civilní verzi. Dnes je tento model nanejvýš žádaným sběratelským kouskem – celkem bylo vyrobeno jen 220 vozů. Na své si přijdou také milovníci historických motocyklů. Audi Tradition zde představí model DKW SS 250 z roku 1939. S tímto strojem vyhrál Ewald Kluge v roce 1939 jako první Němec nejtěžší motocyklový závod světa – slavný Isle of Man.

Společnost AUDI AG prodala v roce 2009 přibližně 950 000 vozů. Obrat za rok 2008 činil 29,8 miliardy EUR a provozní zisk 1,6 miliardy EUR. Audi vyrábí automobily v německém Ingolstadtu a Neckarsulmu, maďarském Györu, Changchunu (Čína) a Bruselu (Belgie). Na konci roku 2007 odstartovala CKD produkce Audi A6 v indickém Aurangabadu, Audi A4 pak na počátku září 2008. Výroba nového Audi A1 byla spuštěna v bruselském závodě od května 2010. Společnost AUDI AG je aktivní na více než 100 světových trzích. Plně vlastní pobočky např. AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., Automobili Lamborghini Holding S.p.A. v Sant´Agata Bolognese (Itálie) a quattro GmbH v Neckarsulmu. V současnosti Audi celosvětově zaměstnává kolem 58 000 lidí, z toho 45 500 v Německu. V letech 2010–2012 Audi Group plánuje investovat zhruba 5,5 miliard EUR zejména do nových produktů, aby podpořila pozici technologického lídra, která je ztělesněná ve sloganu „Náskok díky technice“. Do roku 2015 Audi plánuje výrazně rozšířit své portfolio na 42 modelů.

Značka Audi již dlouho plní svoji sociální odpovědnost na mnoha úrovních - s cílem učinit budoucí život hodnotný pro přicházející generace. Základem pro trvalý úspěch značky Audi je proto ochrana životního prostředí, uchování zdrojů, mezinárodní konkurenceschopnost a dopředu hledící personální politika. Jedním z příkladů odpovědnosti společnosti AUDI AG k environmentálním otázkám je nově založená Nadace

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Historici na Nordschleife od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose