www.car.cz
 

Ocup 2010: Václav Brejla získal v Brně letos třetí pole position
     26.9.2010 08:32 - tisková zpráva


TZ Česká pojišťovna-Octavia cup 2010
Brno – 2. volný trénink

Tomáš Pekař zajel v Brně nejrychleji i druhý volný trénink

Na Masarykově okruhu v Brně zahájil seriál Česká pojišťovna-Octavia cup 2010 sobotní program závěrečného pátého podniku druhým volným tréninkem. Ve větru ale na suché trati byl opět nejrychlejší Tomáš Pekař a krok s ním držel stejně jako v pátek vedoucí jezdec pohárové klasifikace Václav Brejla. Třetí nejlepší čas zajel tentokrát brněnský Bohumil Pfeifer.


Ve druhém volném tréninku se už pohárová špička vyrovnala. První sedmička se dostala pod hranici 2:25, zatímco v pátek se to podařilo jen Pekařovi s Brejlou, a všichni se srovnali v jedné sekundě. Tomáš Pekař potvrdil, že mu brněnský okruh sedí. Z deseti kol se šestkrát dostal pod hranici 2:25 a ve svém osmém kole zajel zatím nejlepší čas brněnské pohárové bitvy (2:24.051). Tomáš se může pochlubit i nejvyšší maximálkou – 135,051 km/h. Zrychlil také Václav Brejla, takže práce mechaniků na motoru přinesla své ovoce. Václav zůstal jen desetinku sekundy za Pekařem.

Třetí byl Bohumil Pfeifer, ale tomu už na Pekaře chybělo sedm desetinek sekundy. Úpravy vozu pomohly i Petru Fulínovi, který skončil čtvrtý, ale spokojený ještě není. Za Petrem se v setinkách sekundy srovnali Nemec, Ivoševič a Vaňkát. Do první desítky se poprvé dostal devátým časem Polák Rybarczyk.


Výsledky - Brno
2. volný trénink

1. Pekař (Geus Racing) 2:24,051
2. Brejla (Vekra racing I) -0,133
3. Bohumil Pfeifer (Bohumil Pfeifer) -0,787
4. Fulín (Vekra racing V) -0,818
5. Nemec (Automedia) -0,862
6. Ivoševič (Vekra racing II) -0,923
7. Vaňkát (Automedia) -0,932
8. Kárný (Pfeifer) -1,080
9. Rybarczyk (Pl, MR team) -1,483
10. Bareš (Geus racing) -1.534 


TZ Česká pojišťovna-Octavia cup 2010
Brno – kvalifikace

Václav Brejla získal v Brně letos třetí pole position

V napínavé kvalifikační bitvě závěrečného podniku seriálu Česká pojišťovna-Octavia cup 2010 si na brněnském Automotodromu vybojoval první místo Václav Brejla. Vedoucí jezdec poháru získal pole position letos už potřetí a s ní i bod do konečného pořadí.

Obloha se sice zatáhla, ale stále se jelo v Brně na suchu. V prvních kolech, kdy se každý maximálně snažil využít nových pneumatik, to byla velká přetahovaná o první místo mezi trojicí Tomáš Pekař, který vyhrál oba úvodní volné tréninky, Václav Brejla a Petr Fulín. Vedení se ujal Pekař, pak šel do čela Brejla, toho vystřídal Fulín, ale nakonec byl nejlepší čas Václava Brejly z druhého kola, který se jako jediný dostal pod hranici 2:24. Václav byl hodně spokojený, protože mechanici odvedli perfektní práci a motor konečně dnes fungoval podle jeho představ. Petr Fulín zůstal o desetinku zpět, ale auto podle Petra mělo stále rezervy.

„Vyměnili jsme motor, ale stále ještě mám problémy hlavně s brzdami. Musel jsem brzdit příliš brzy před zatáčkou. Věřím ale, že v neděli zrychlíme“, řekl Petr Fulín, kterého volná týmová octavia přece jen zlákala k pohárovému návratu. Třetí skončil Tomáš Pekař, který přes nové pneumatiky neudržel za sebou oba ostřílené soupeře. Na Brejlu mu chybělo šestadvacet setinek sekundy. Společně s Pekařem se do druhé řady úvodního nedělního závodu postaví Patrik Nemec , který je zatím na třetím místě v pohárové klasifikaci.

„Jel jsem chvíli za Tomášem a na rovince mi ujížděl. Má auto dobře připravené, zatímco náš motor už potřebný výkon nemá, ale budu bojovat a uvidíme. Předstihnout Václava Brejlu je spíše teorie, ale dostat se na druhé místo před Jirku Navrátila je reálné“, řekl Patrik, který proti Jirkovi bude ve výhodě. Jirka, který startoval na Rallye Příbram, přijede do Brna až večer a do prvního závodu tak bude startovat až z konce jezdeckého pole. Poslední, kdo se vešel do jedné sekundy s Brejlou byl Tiki Ivoševič, který obsadil páté místo se ztrátou devíti desetinek sekundy. „Změnili jsme nastavení a bylo to znát.

Přesto nebylo to ono, při testech jsem byl rychlejší. Šest setinek na Patrika mě možná bude mrzet. Umí totiž výborně bránit. Já si ale musím především hlídat Pekaře s Vaňkátem, se kterými bojuji o čtvrté místo. Je to otevřené, i když zatím mám o pár bodíků víc“, poznamenal Tiki. Dalších šest jezdců–Vaňkát, Bareš, Kárný, Skalický, Rybarczyk a Trejbal se srovnalo v jedné sekundě, a tak boj o další pořadí v první desítce bude neméně urputný.

Výsledky – Brno
sobota – kvalifikace:

1. Brejla (Vekra racing I) 2:23,886
2. Fulín (Vekra racing V) -0,188
3. Pekař (Geus Racing) -0,261
4. Nemec (Automedia) -0,844
5. Ivoševič (Vekra racing II) -0,906
6. Vaňkát (Automedia) -1,025
7. Bareš (Geus racing) -1.300
8. Kárný (Pfeifer) -1,412
9. Skalický (Duck racing) -1,667
10. Rybarczyk (Pl, MR team) -1,847
11. Urban (SK, Vekra racing V) -1,948


PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Placky ze Sports Car Challenge v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose