www.car.cz
 

Druhé místo posádky Dolák, Fried a třetí místo Zdenko Barana ve sprintu z PC
     28.9.2010 12:51 - tisková zpráva


Šenkýř Motorsport druhý a třetí na Podzimní ceně

Druhé místo posádky Dolák, Fried ve vytrvalostním závodě a třetí místo Zdenko Barana ve sprintu do 3500ccm, to je výsledek brněnského BMW týmu Šenkýř Motorsport z Podzimní ceny Brna.

Kvalifikaci na vytrvalostní závod divize do 3500ccm však ovládl první vůz týmu Šenkýř Motorsport - BMW M3 E92 GTR. Robert Šenkýř na něm tentokrát startoval v posádce s německým jezdcem Markusem Gedlichem, a ten zajel nejlepší kvalifikační čas 2,05,91 min. Během závodu se však vůz potýkal s drobnými problémy s nastavením a celý závod nakonec nedokončil po lehké kolizi Šenkýře se soupeřem.

Marek Fried mezitím převzal volant druhého vozu BMW M3 E36 GTR od bezchybně jedoucího Michala Doláka a na vlhké trati jako jeden z mála nepřezul a pokračoval v závodě na suchých pneumatikách. Tato taktika a rychlé tempo jej posunula na první místo ve třídě a třetí absolutně za oba vozy DTM, ale asi půl hodiny před koncem závodu se rozpršelo více a Fried si pro mokré pneumatiky přece jen zajel. Vítězství ve třídě si tak vybojovalo zpět Porsche 997 RSR s bratry Mičánkovými.

„Auto bylo vyvážené a perfektně nastavené, i na vlhku se s ním dalo jet velmi rychle. Rychle jsem se přiblížil Tomáši Mičánkovi, který jel na mokrých a předjel ho, ale v závěru zapršelo více, tak jsme vsadili na mokré pneu a bezpečné dojetí na druhém místě,“ uvedl po závodě spokojený Marek Fried.

Michal Dolák:“S tímto BMW M3 E36 GTR jsem již v minulých sezónách odjel u Roberta Šenkýře spoustu závodů. Rychle jsem se znovu zadaptoval a neměl po celou dobu mého stintu žádný problém. Je to poslušné a rychlé auto. Po několika nedojetých závodech ve Ferrari jsem konečně dojel do cíle a k tomu i na stupně vítězů. Jsem moc spokojený.“

Do nedělního mokrého sprintu nastoupil tým Šenkýř Motorsport se třemi vozy BMW M3 E36 GTR. Nejlepšího výsledku dosáhl Zdenko Baran, který zajel výborný závod a s bezpečným náskokem si dojel pro třetí místo a svoji první sprintovou bednu. Na desátém místě dokončil závod Petr Líbal, který celý závod bojoval s Ferrari Michaely Peškové. Dvanáctý skončil Milan Braun, pro kterého to byl křest ohněm v podobě vůbec prvního startu na mokré trati.

„Autíčko se krásně ovládalo, tým jej na vodu dobře nastavil. Startoval jsem více vzadu a musel se probíjet vpřed. Po předjetí Petra Kačírka a Dana Suchého jsem si vypracoval náskok, ke konci jsem se jen musel bránit útoku Czapky na Meganu Trophy, řekl po závodě spokojený Zdenko Baran, který navíc obsadil pěkné osmé místo v absolutní klasifikaci.


Tisková zpráva Šenkýř Motorsport

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:    ME Rallycross Sosnová 2010 - foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose