www.car.cz
 

Německá Lausitz rallye je na řadě v půlce října
     7.10.2010 00:21 - tisková zpráva


Německá Lausitz rally uzavře letošní Lužický pohár

Třídilný Lužický pohár – Lausitz Pokal uzavře tradičně Lausitz rallye v Německu, která se uskuteční od 14. do 16. října v okolí Boxbergu a Weisswasseru. Letos se uskuteční již po jedenácté a je populární především proto, že většina rychlostních zkoušek se jede na nezpevněném povrchu. Letos plných 98%. I z toho důvodu přiláká každoročně na startovní rampu více jak sto posádek z Německa, Polska, České republiky, ale i severských zemí.

Nejinak tomu bude i letos, kdy se ve čtvrtek 14. 10. koná shakedown a technická přejímka. O den později jsou na programu opět přejímky, v 16:30 odstartuje první posádka do 1. etapy, která čítá dva průjezdy rychlostní zkoušky Mühlrose. Největší porce měřených kilometrů čeká na účastníky v sobotu 16. října, kdy se jede šest erzet – RZ Nochten( 3,6) a Reichwalde (5,8) dvakrát, jednou se pojede Mulkwitz A (RZ4) a Mulkwitz B (RZ7). Start je stanoven na 8:30 ráno. A práve pouze sobota se započítává posádkám do Lausitz Pokalu. Vítězná posádka by měla přijet na cílovou rampu v osmnáct hodin.

Rally se započítává do Deutsche rallye Serie, Euro rally Challenge, mezinárodního Lužického poháru, ADMV Rallye Meisterschaftu, šotolinového poháru, Junior cupu, ale i dalších pohárů a šampionátů. Celkově trať letošního ročníku měří 301 kilometrů, 144 km z toho tvoří rychlostní zkoušky.

První soutěží letošního Lausitz Cupu byla Thermica rally Lužické hory v Hrádku nad Nisou, kde v absolutní klasifikaci zvítězila dvojice Jiří Tošovský – Michal Ernst na Mitsubishi. Druhý díl přivítala polská Jelení Hora a tam si zase nejlépe vedli Václav Donát s Davidem Martáskem na Subaru. Po dvou odjetých soutěžích vedou Macek s Fričovou (Toyota) před Halalou se Štěpánem (Ford Focus) a dvojicemi Donát-Martásek a Tošovský-Ernst. Doposud bodovalo v absolutním pořadí dvaadvacet posádek.

Podle předběžných informací by měl do popředí výsledkové listiny zasáhnout Věroslav Cvrček junior, který v barvách Valar rally teamu pojede s Octávií WRC. Domácí soutěž nevynechá zřejmě ani Matthias Kahle, ani doposud vedoucí posádky Lužického poháru Macek-Fryčová a Halala-Štěpán. Informace o přihlášených posádkách zveřejníme ihned po jejich „odtajnění“.


Hrádek nad Nisou 30.9. 2010 Pavel Vydra

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   RALLYE Světlá nad Sázavou - Volný pohár ČR foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose