www.car.cz
 

Na závody Svět. serie Renaultu v Silverstone bude Igor Salaquarda dlouho vzpomínat
     7.10.2010 00:38 - tisková zpráva


Páska rozhodla o titulu

Na závody Světové serie Renaultu v Silverstone bude šéf týmu Igor Salaquarda ještě dlouho vzpomínat. Už proto, že je vlastně neviděl…

Vše začalo po sobotní kvalifikaci, kdy se v boxu týmu ISR objevil rozvášněný člen juniorky Ferrari Daniel Zampieri, přesvědčený o tom, že ho Filip Salaquarda blokoval. Když mu došly slovní argumenty, začal do českého závodníka strkat. Na výzvu, aby opustil prostor, ve kterém neměl absolutně co pohledávat, nereagoval, takže z něj byl za asistence boxových maršálů vyveden. Tím však celá věc kupodivu neskončila. Zampieri byl sice ze sobotního závodu vyloučen (v neděli mu ale už v účasti nikdo nebránil), potrestán však byl i Igor Salaquarda. Musel na celý víkend opustit padok a navíc zaplatit pokutu 2000 euro! Přinejmenším sporná penalizace byla startérem dalšího problému. V kvalifikaci totiž druhý jezdec týmu Esteban Guerrieri poškodil auto.

„Na opravu zbývaly dvě hodiny. V krajní časové tísni některý z mechaniků připevnil uvolněný díl lepící páskou, což se podle pravidel nesmí. Kdybych byl na „place“, nikdy bych něco takového nepřipustil,“ vzpomíná týmový šéf. Kousek lepenky neušel pozornosti někoho z týmu Tech1 Racing a francouzská stáj podala protest. Na jeho základě přišel Guerrieri o sobotní prvenství a zřejmě i o reálnou šanci vyhrát celý seriál!

Přitom nedělní Argentincův triumf jasně dokázal, že inkriminovaná lepící páska neměla na jízdní vlastnosti vozu sebemenší vliv.

Dosti reminiscencí. O víkendu 9. a 10. října se uzavře letošní historie Světové serie Renaultu na španělském Circuits de Catalunya u Barcelony. „Od Estebana čekám dvě vítězství, co jiného,“ tvrdí s úsměvem Igor Salaquarda. Filip Salaquarda po výborných výkonech na Britských ostrovech pronikl do první desítky a hodlá se v ní udržet.

Sobotní jízda startuje v 15 hodin a přenáší ji přímým přenosem televizní stanice Eurosport. Nedělní klání má začátek plánovaný už na 13 hodin a k vidění bude, rovněž live, na kanále Eurosport 2.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   ME RALLYCROS Sosnová 2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose