www.car.cz
 

Šestým zlatem završil Esteban Guerrieri úspěšnou sezonu !!! Tým ISR je druhý !
     11.10.2010 12:53 - tisková zpráva


Tisková zpráva Filipa Salaquardy
Barcelona, 10. září 2010

Konec dobrý, všechno dobré

Svým šestým vítězstvím ve Světové serii Renaultu završil Esteban Guerrieri sezonu, jež byla výjimečnou pro něj i jeho tým ISR. Argentinec nakonec obsadil v celkové klasifikaci třetí příčku, stáj z Čestlic u Prahy, vedená Igorem Salaquardou, je v týmovém hodnocení dokonce druhá.

V sobotu večer se nad Katalánským okruhem u Barcelony, na němž se konal poslední díl seriálu, otevřela obloha a po celou noc a následující den dopadal na dráhu dešťový příval. Jezdci ISR se s ním vypořádali s odlišným výsledkem.

Esteban Guerrieri vyhrál suverénně dopolední kvalifikaci. V závodě, jenž byl z bezpečnostních důvodů zahájen za Safety Carem, zvítězil způsobem start-cíl, když si od počátku začal budovat úctyhodný náskok a nakonec ho při průjezdu pod šachovnicí dělilo od druhého Francouze Vergneho propastných 24 sekund. Zatímco soupeři se utápěli ve smycích a výletech do kačírku, on jel jako po kolejích. Znovu tím dokázal, že pokud by měl být někdo označen za morálního vítěze serie, byl by to právě on.

Filip Salaquarda se naopak trápil s přetáčivým autem. „Navíc se mně neustále propadal pedál brzdy, takže udržet vůz na trati bylo nesmírně obtížné,“ postěžoval si. Už patnácté místo v kvalifikaci nevěstilo nic dobrého. V závodě potom několikrát vyletěl ven, zdržel se při povinné zastávce v boxech a posléze byl ještě z neznámého důvodu potrestán průjezdem boxovou uličkou. Z toho všeho rezultovala až devatenáctá pozice s kolem ztráty. Nejvíce ho mrzelo, že si neudržel postavení v elitní desítce konečného pořadí, z níž ho vytlačil Vergne.

Mistrem F Renault 3.5 se pro letošní rok stal ruský závodník Michail Aljošin z týmu Carlin, jenž v nervy drásajícím přímém souboji předjel dvě kola před koncem svého protivníka Daniela Ricciarda z Austrálie (Tech1 Racing).

 



Zpracoval: Sport-Press
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Podzimní Rally Jeseníky Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose