www.car.cz
 

Závěr pro vrchaře v sobotu ve Velké Chuchli
     13.10.2010 13:25 - tisková zpráva


Vrchařské finále ve Velké Chuchli.

V sobotu 16. října na trati z Velké Chuchle do Slivence vyvrcholí letošní seriál Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu. Jedenáctým podnikem se tak v hlavním městě ukončí velmi úspěšná sezóna automobilových závodů. Z dosavadního průběhu sezóny je zřejmé, že se diváci mají na co těšit.

České mistrovství letos s generálním partnerem AAA radiotaxi s.r.o. ve své třetí sezóně prokázalo vysokou sportovní a technickou úroveň doprovázenou spolehlivou organizací s náročnými bezpečnostními standardy. Za celou sezónu nedošlo při těchto závodech i přes řadu kolizí, které doprovázejí každé automobilové závody, k žádnému vážnému zranění samotných jezdců a díky zodpovědné práci celého pořadatelského sboru k žádnému ohrožení diváků. Jezdci i pořadatelé udělají vše pro to, aby i závody v Chuchli potvrdily tento trend.
Mezi závodníky a nejen mezi pravidelnými účastníky je o závod ve velké Chuchli velký zájem a tak se diváci mohou těšit na opravdu nabité startovní pole. 150 přihlášených jezdců slibuje zajímavou podívanou, ale i pořádný nápor i na tak zkušené pořadatele.

V posledním závodě mají někteří jezdci už svá umístění jistá, mistrovský titul již nikdo nevezme v jednotlivých třídách Vl. Sukovi jr., R. Machovi, P. Crhákovi, V. Novotnému, M. Čábelovi, P. Mužíkovi, J. Kvasničkovi a E. Paterovi v současných automobilech aj. Srnskému jr., D. Paterovi, I. Královi a O. Lorenzovi v historických vozech. Otevřený je ovšem boj o první místo v absolutním hodnocení, kde před posledním závodem dělí zatím vedoucího E. Pateru na Subaru Impreza WRC 98 a jeho pronásledovatele O. Lorenze na Audi Quattro pouhých 10 bodů, takže je zaděláno na pořádný souboj.

Díky hodnotným odměnám za umístění i na dalších místech, vždyť na loňském vyhlášení sezóny promotér seriálu E. Patera rozdal oceněným ceny v hodnotě jednoho milionu korun, očekáváme tuhé boje o další příčky pořadí v jednotlivých třídách, kde si ještě pěkné umístění může vybojovat a zasloužit ještě více jezdců. Velký boj se jistě strhne ve třídě sériových šestnáctistovek, o třetí místo se střetnou jezdci v sériových autech nad dva litry, i stříbrný pohár v závodních dvoulitrech nemá zatím majitele, velký boj můžeme čekat o stříbro v historických šestnáctistovkách.

Diváky a fandy motoristického sportu jistě velmi potěší vidět závodit československou legendu Václava Blahnu, který se představí na Ladě VFTS v barvách slušovického Agroteamu. Je zajímavostí, že ve startovní listině najdeme šest jezdců na těchto speciálech startujících ve skupině historických vozů. Vůbec skupina historiků v tomto seriálu nabízí nebývalou podívanou. Na startu se pravidelně objevuje celá plejáda historických škodovek, samozřejmě s legendárními stotřicítkami, závodí zde Mini Cooper, Renault Alpine, závodní Citroen Visa, Alfa Romeo, několik typů BMW, Mercedes a vymazlené Audi Quattro první generace. Bohužel diváci v Chuchli zřejmě neuvidí dvanáctiválcový Jaguar XJS, který prodělal na posledním závodě havárii.Mezi startujícími je i populární herec Roman Skamene.

Pořadatelé i jezdci srdečně zvou všechny fanoušky rychlých aut na poutavou a pestrou podívanou a prosí je, aby v zájmu bezproblémového závodu, při sledování rychlých strojů nezapomínali na zdravý rozum, zbytečně nehazardovali s vlastním zdravím a respektovali pokyny pořadatelů.

Podrobnější informace k závodu i celému seriálu, fotogalerie a výsledky mohou zájemci najít na www.edda.cz/mscrdovrchu

 

PR.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose