www.car.cz
 

Rusko chce další okruh u Soči a chce taky formuli jedna !
     17.10.2010 09:44 - Pavel Jelínek


Jen nedávno byl dokončen nový ruský okruh nedaleko Smolenska, kde se již svezli třeba účastníci evropského šampionátu trucků. A již zahraniční agentury  přinášejí zprávy, že  se v Rusku má budouvat další okruh, kde by se měla jezdit  dokonce  F1.

Ruské černomořské letovisko Soči by mohlo pořádat závody Formule 1 dokonce již v letech 2014 až 2020. Až téměř neuvěřitelné jsou odhadované náklady na výstavbu, které se mají pohybovat dokonce v řádech stamiliónů dolarů. 

Vše je navíc ve fázi podepisování smlouvy s Bernie Ecclestonem, prvním mužem Formule 1, přičemž slavnostního podpisu se má zúčastnit i premiér Vladimir Putin, z čehož plyne, že vláda tento nápad podporuje. Rusko se totiž snaží hostit závody Formule 1 už mnoho a mnoho let.

Zajímavostí je, že stavbu okruhu má podpořit i obrovský zbrojní zbrojní koncern, mobilní operátor, či ropná společnost Lukoil.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   MORGAN CHALLENGE 2010: Michal Pavlík dvakrát zlatý ve Snettertonu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose