www.car.cz
 

Baja Deutschland startuje s českou účastí
     Pavel Jelínek


Německá Baja Deutschland si po loňské premiéře dokázala svoji životaschopnost a v okolí Lipska se uskuteční i letos. Účast není tak bohatá jako v jiných podnicích poháru FIA v cross country, ale zato zde nechybí Češi.

Další zkoušku odolnosti svého Isuzu Vehicross zde provede Josef Kakrda, jemuž se vloni nepodařilo dokončit ani první etapu. Krásně postavený stroj zatím bohužel při soutěžích příliš nedrží, další zkouška proběhne o tomto víkendu. Slovensko bude repreznetovat Jozef Sýkora s Mitsubishi Pajero v barvách Matadoru. Jediným, kdo v Německu z českých zástupců potrénuje na Dakar, bude Tomáš Tomeček, tentokrát se závodní "ostrou" tatrou (na rozdíl od Tomečkových minulých účastí v Rallye Berlin - Wroclaw s doprovodným vozem). Posádka bude dvojčlenná a přerovského rodáka v ní doplní zástupce společnosti Federal Mogul Vojtěch Morávek.

Soutěž má dvě etapy s několika terénními okruhy ve vojenských prostorech bývalé NDR. Zatímco v kategorii motocyklů hvězdná jména nenajdete, mez automobilisty ano. Na vítězství se cítí Němka Andrea Mayer na ostrém Pajeru, ostříleným dakarským borcem je Francouz Thierry Magnaldi s buggy s motorem Honda, zajímavé jsou účasti Němky Ellen Lohr, známé z okruhových závodů nebo známého "škodováka" Mathiase Kahleho na buggy s pohonem zadních kol. Jediným Tomečkovým soupeřem mezi kamióny bude Němec Walcher s minikamiónem SCAM, který bychom měli vidět i v lednu na Dakaru.

Jiří Vintr

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose