www.car.cz
 

Leon TDI zvítězil celkově v českém okruhovém šampionátu roku 2010
     25.10.2010 21:44 - tisková zpráva


SEAT Leon TDI zvítězil v českém okruhovém šampionátu
· Matějovský a Hybáček mistry České republiky

Poslední závod české okruhové sezóny - brněnská šestihodinovka Invicta Epilog se stal dějištěm triumfu značky SEAT, když zde Michal Matějovský spolu s Vlado Hybáčkem získali na SEATu Leon TDI titul Mistrů ČR v Mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích v kategorii do dvou litrů.

Už před startem bylo jasné, že jedině lepší umístění před jejich největšími konkurenty, zajistí Michalu Matějovskému a Vladu Hybáčkovi zisk titulu Mistra ČR. Na sobotní tiskové konferenci, dvě hodiny před startem šestihodinového vytrvalostního závodu, byl Michal Matějovský optimistický: „Auto jede výborně, po měřáku máme i lepší postavení na startu a tak pevně věřím, že po prvních třech hodinách, které se počítají do celkových výsledků mistrovství, Hondu bratrů Foukalových porazíme. Věřím současně, že také vybojujeme dobrou výchozí pozici pro naše kamarády Karla Abrahama, který mne bude střídat a Patrika Nemece, který by pak měl závod uzavřít. Věřím, že i pro ně to bude výborný závod a dovezou SEAT dobře do cíle."

K prvním devadesáti minutám dobře vyrazil Vlado Hybáček s vozem SEAT Leon TDI a s přehledem kontroloval druhé až třetí místo průběžného pořadí a udržoval náskok před konkurencí. Ve zbylých 90 minutách úvodní tříhodinovky udržel pak Michal Matějovský tlak svých pronásledovatelů a po třech hodinách protnul cíl na druhém bodovaném místě. Matějovský s Hybáčkem tak tímto výsledkem zaslouženě vybojovali titul.

Závod však pokračoval dál a Michal Matějovský předal řízení Karlovi Abrahamovi, který jej po dalších 90 minutách dokázal po bravurní jízdě, již za šera a později za tmy, dovést k dalšímu střídání na prvním místě ve třídě do dvou litrů. Jako poslední usedl do vozu Patrik Nemec, který nakonec dovedl jejich Leon týmu SEAT Sport Slovakia do cíle šestihodinového závodu na druhém místě.

Michala Matějovského v letošním roce stejně jako v předchozích sezonách podporuje české zastoupení značky SEAT.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2010 a noví mistři třídy z týmu ČSMS, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose