www.car.cz
 

Na Epilogu Duck Racing s BMW M3 vybojoval vítězství
     27.10.2010 10:37 - tisková zpráva


Na Epilogu si Duck Racing připsal další vítězství

Duck Racing Team skvělým způsobem ukončil letošní už devatenáctou okruhovou sezonu. Po stříbrné medaili Petra Kačírka v domácím šampionátu ve sprintu si na tradičním brněnském Epilogu dojel pražský tým s vozem BMW M3 pro vítězství ve třídě do 3500 cm3. V absolutní klasifikaci skončil sedmý.

Duck Racing, který nastoupil do Epilogu v osvědčené sestavě Petr Kačírek, Dan Suchý a Dan Skalický, se sice v mistrovství republiky soustředil výhradně na sprint, ale šestihodinový maraton si na Masarykově okruhu nemohl nechat ujít. Bez nadsázky by se dalo říci, že tento závod je jeho parádní disciplínou. V posledních čtyřech ročnících třikrát vyhrál třídu do 3500 a pouze loni skončil třetí, když pár metrů před cílem došel benzín a tím přišel o druhou příčku.

Letos se žádné drama nekonalo, protože Duck Racing odjel bez problémů celých šest hodin a na druhého v cíli měl náskok sedmi kol. „Loni jsme měli smůlu, ale zase to byla nesmírně dramatická bitva. Tentokrát jsme prožili pouze jednu horkou chvilku, když jsem při střádání nechal svítit světla i zapnutý chladič diferenciálu. Vybila se baterie a my museli startovat na externí zdroj. Tím jsme dostali stop and go a ztratili jsme asi čtyři minuty. Byl to ale jediný problém, který jsme zvládli“, řekl Petr Kačírek, který rozjížděl závod a pak předal volant Danu Suchému, na půl hodinky se ještě vrátil do vozu, ale závěr patřil Danu Skalickému.

„Právě kvůli doplňování paliva jsme zvolili strategii tří zastávek. Znamenalo to, že já jsem odjel hodinu padesát minut, pak to převzal Dan Suchý, na půl hodiny jsem usedl za volant znovu já a závod dokončil Dan Skalický. I když jsme nakonec vyhráli s velkým náskokem, tak to byla v první polovině napínavá bitva. Jenže soupeři ve druhé části závodu měli technické problémy a to rozhodlo. My jsme se na Epilog připravili opravdu pečlivě. Vůz dostal nový motor, repasovaná byla rychlostní skříň, nový byl diferenciál a kompletně byl udělaný i podvozek. Navíc jsme do Brna přivezli záložní auto. Epilog je naše srdeční záležitost. I když jsme letos nejeli vytrvalostní šampionát, tak jsme chtěli na brněnské šestihodinovce uspět a tomu odpovídala velkorysá příprava. Odměnou bylo vítězství, ze kterého máme obrovskou radost“, dodal Petr Kačírek.

A jak se jelo v závěru Danu Skalickému, který loni výbornou jízdou držel druhé místo, ale těsně před cílem zůstal bez benzínu? „Letos to byla opravdu pohoda, protože jsme měli slušný náskok. Chvílemi ale poprchávalo, tak jsem musel být neustále koncentrovaný na jízdu, abych neudělal chybu. Loni to ale byla bitva. Pětapadesát kol jsem držel druhé místo s náskokem snad třiceti sekund. A když už se zdálo, že nám to vyjde, tak motor zhasnul. O to víc jsem si vítězství vychutnal letos“, řekl Dan Skalický.


Epilog 2010
Konečné pořadí ve třídě do 3500 cm3:
1. Duck Racing v AČR (Kačírek, Suchý, Skalický, BMW M3 GTR) 159 kol
2. K&K Racing Team (BMW M3 GTR) 152
3. Charouz Racing Systém (Ferrari 430) 139


PR

KM

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2010 a partnerské posádky objektivem Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose