www.car.cz
 

Prosincový Pražský Rallysprint letos s novou erzetou i dalšími změnami
     3.11.2010 12:17 - tisková zpráva


XVI. TipCars Pražský Rallysprint za dveřmi

Již šestnáctým rokem se v ulicích hlavního města Prahy koná jedinečné zakončení sezony rallysportu v České republice. Pražský Rallysprint si za dobu svého působení získal velkou přízeň mezi soutěžními jezdci, o čemž svědčí každoročně plná startovní listina, která je limitována propustností tratě.

swiss replica watches

 Atmosféru posledního a exhibičního závodu dovedou ocenit i desetitisíce diváků, kterým nevadí ani velká zima doprovázející jejich fandění jezdcům na trati stejně pravidelně, jako přehlídka apoštolů na Staroměstském orloji. Tradice pokračuje i v roce 2010 a první prosincový víkend, přesněji řečeno v pátek 3. prosince a v sobotu 4. prosince, se rozezní zvuk motorů soutěžních vozů nad pražským Strahovem, Velkou Chuchlí a nově i Karlickým údolím.

Pořadatelé XVI. TipCars Pražského Rallysprintu stavějí na v posledních letech osvědčeném formátu dvoudenní soutěže, kterou v pátek večer odstartuje okruhová rychlostní zkouška SUBARU LEGACY-Stadion – na atletickém stadionu Evžena Rošického na Strahově. Diváci v loňském roce viděli, že i v útrobách stadionu určeného především pro atletiku a fotbal mohou předvést své umění i jezdci rally a opět zde bude připraven okruh, kde budou startovat dva vozy současně. Změnou, a to dost výraznou, bude povrch trati, kdy původně použitou zámkovou dlažbu nahradí litý beton. Oproti loňsku zde bude i více místa pro smyky a případná kolečka pro fandící diváky.

Foto z příprav ZDE !!

Na přání soutěžních jezdců pořadatel do harmonogramu XVI. TipCars Pražského Rallysprintu opět zařadil klasickou rychlostní zkoušku. Nutno podotknout, že s ohledem na geografické umístění centra soutěže a hustoty osídlení okolí Prahy, se podařilo najít velmi pěkný a technicky náročný úsek. Zbrusu nová rychlostní zkouška Karlík-Roblín vede zprvu nepřístupným údolím Karlíka, které je ale jezdecky velmi pěkné a náročné. Ve své druhé polovině ale nabízí tři atraktivní divácká místa, kde mohou diváci sledovat průjezdy soutěžních vozů.

V loňském roce se s kladným ohlasem diváků setkala atraktivní a z větší části šotolinová rychlostní zkouška ve Velké Chuchli. RZ INTERHOME Velká Chuchle se pojede zcela jiným způsobem než předchozí rok. Pro diváky by ale měla ještě více získat na atraktivitě, protože z pohodlí tribuny uvidí delší a technicky náročnější pasáže trati, která bude v tomto roce ze 100% šotolinová ! Tři okruhy, které soutěžní posádky na RZ INTERHOME Velká Chuchle pojedou, zaručí skutečně atraktivní podívanou.

Po absolvování šotolinové rychlostní zkoušky čeká na soutěžní jezdce kromě návštěvy servisního areálu na Strahově dvakrát průjezd okruhovou rychlostní zkouškou TipCars okruh Strahov, který se tentokrát pojede dvakrát, ale pouze jedním směrem. I zde ale dojde ke změnám trati, které byly jednak vynuceny stavebními pracemi na přilehlých parcelách, ale na druhou stranu zde také dojde k vytvoření nového a hodně atraktivního diváckého místa na jižní straně Velkého stadionu. O závěr XVI. TipCars Pražského Rallysprintu se opět postará okruhová RZ SUBARU LEGACY-Stadion, která plynule přejde ve vyhlášení na cílové rampě na stadionu, u které bude nově vytvořen prostor, pro divácky oblíbená oslavná kolečka.

Pořadatelé XVI. TipCars Pražského Rallysprintu budou zvýšenou pozornost věnovat zajištění diváckých míst a bezpečnosti závodu celkově. „Na diváky myslíme a snažili jsme se pro ně připravit dostatek atraktivních diváckých míst. Pohyb mimo tato vyhrazená divácká místa bude zakázán, jakkoliv se to může zdát divákům přísné, ale je to tak. Traťoví komisaři a lidé z bezpečnostní agentury budou nekompromisní a já jsem připraven závod kvůli nekázni diváků přerušit nebo i zrušit,“ říká rezolutně hlavní pořadatel Petr Mihule.

Kromě výše zmíněných novinek na trati XVI. TipCars Pražského Rallysprintu pocítí změny soutěžní jezdci i v servisní zóně. Tou první bude možnost připojení na elektrickou síť, o něž je ale třeba již nyní požádat na ředitelství závodu. O té druhé už více Petr Mihule. „V Praze jsme každoročně pořádali slavnostní vyhlášení po závodě, které si získalo u jezdců tak velkou oblibu, že se někteří přihlašovali na sprint jen kvůli němu :)
www.gina-shop.com

Vyhlášení v Kulturním domě železničářů na Náměstí míru ale už po loňském „improvizovaném“ vystoupení hudební skupiny z řad soutěžních jezdců, hrajících v pozdní noční hodinu na nástroje vyděšených hudebníků se stejným citem, s jakým vodí své závodní speciály, a po závodech v servírovacích vozících, již proběhnout nemůže…Bez vyhlášení ale sprint nebude, a proto letos nově proběhne přímo na Strahově, kde bude pod servisní zónou postaven speciální velkokapacitní stan pro tři tisíce osob a zde věřím bude ještě lepší atmosféra než v UKDŽ. Bylo by ale dobré, kdyby si soutěžní jezdci přinesli nástroje tentokrát vlastní…,“ směje se Petr Mihule.

Dodejme jen, že stejně jako v předchozích letech bude vstup na rychlostní zkoušky zpoplatněn. Zakoupit bude možné vstupenku na všechny rychlostní zkoušky po oba dva dny včetně vstupu do servisního areálu za 350,- Kč, ale také jednodenní za 250,- Kč. Děti mají při doprovodu rodičů vstup zdarma.

Aktuální informace budou zveřejňovány na oficiálních stránkách www.prazskyrallysprint.cz , včetně informací o vstupenkách, mapách a diváckém průvodci.

Velké poděkování patří hlavním partnerům XVI. TipCars Pražského Rallysprintu, bez jejichž podpory by nebylo možné tuto soutěž zorganizovat. Jsou jimi společnosti: TipCars, Subaru, Auto Podbabská, Interhome, Best Drive, Kart Centrum, SK Security, Ekomak, Říha Group. Děkujeme, a těšíme se na 3. a 4. prosince 2010 na XVI. TipCars Pražský Rallysprint.


Petr Eliáš
PR

 www.prazskyrallysprint.cz 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Praha 2009 objektivem Honzy Šnábla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose