www.car.cz
 

Matějovského s Králem přijal jejich hejtman
     6.11.2010 22:26 - tisková zpráva


Matějovský s Králem na návštěvě u hejtmana Královéhradeckého kraje

Na krátkou návštěvu sídla Krajského úřadu a hejtmana Královéhradeckého kraje pana Lubomíra France zamířili v pátek 5. 11. automobiloví jezdci z Hradce Králové Josef Král a Michal Matějovský, aby společně zhodnotili právě končící motoristickou sezónu. Oba jezdci se v letošním roce objevovali jak na domácích, tak i na zahraničních okruzích a právě o dosažených výsledcích v letošním roce přišli hejtmana France informovat.

Josef Král zahájil na sklonku loňského roku a letos své působení ve formulovém seriálu GP2 Asia Series a GP 2, který je odrazovým můstkem pro vrcholnou soutěž motoristického sportu, Formuli 1. Deset z jedenácti závodů GP2 Main Series se koná společně se závody F1, v seriálu GP2 Asia Series se společně s Formulí 1 jedou dva závody ze čtyř. Po dobrých výsledcích v asijské sérii GP 2 a zahájení hlavních závodů v Evropě se však jezdec týmu BRT Josef Král zranil při těžké havárii ve 4. podniku hlavní série GP 2, ve Valencii.

"Mojí hlavní prioritou tak za uplynulé čtyři měsíce bylo kvalitní doléčení poranění páteře a co nejrychlejší návrat na trať," informoval hejtmana Josef Král. Vše se podařilo a mladý talent se vrací na formulové okruhy právě v těchto dnech. Už příští týden odlétá k závěrečnému závodu série GP 2 na okruh Yas Marina v Abu Dhabi.

Ani druhému jezdci z Hradce Králové, Michalovi Matějovskému, se v letošním roce nevyhýbaly kolize a havárie. Užil si jich dost zejména jako jezdec španělsko-českého týmu SUNRED-BRT na zahraničních okruzích v seriálu SEAT Leon Eurocup. Vynikajícího úspěchu pak dosáhl s vozem SEAT Leon TDI, když v nedávném závěrečném vytrvalostním závodě INVICTA Epilog 2010 na brněnském Masarykově okruhu získali spolu se svým týmovým kolegou Vlado Hybáčkem, titul Mezinárodních mistrů České republiky ve vytrvalostních závodech automobilů na okruzích, v kat. Divize 4 do 2000 ccm!

"Cesta k titulu Mezinárodního mistra ČR nebyla vůbec jednoduchá. Důležitá byla vítězství v několika závodech letošní sezóny. Přišly však také technické problémy, které měly za následek snížení našeho bodového náskoku v průběhu sezóny. O napínavém závěru svědčil právě minimální bodový rozdíl mezi třemi čtyřmi týmy na špici před posledním závodem. Jsem velmi rád, že se nakonec vše podařilo a že jsme z Brna do Hradce titul dovezli." konstatoval v rozhovoru s hejtmanem Francem Michal Matějovský, který v závěru sezóny rovněž míří ještě do zahraniční a to do Barcelony, kde se bude ve dnech 13. - 14. listopadu účastnit španělského šampionátu ve vytrvalostních závodech automobilů, opět s vozem SEAT Leon.

V závěru rozhovoru hejtman Lubomír Franc oběma automobilovým závodníkům poděkoval za úspěšnou reprezentaci kraje a popřál jim hodně úspěchů v závěru sezóny i v dalším období.

 

PR

ČSMS

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2010 a noví mistři třídy z týmu ČSMS, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose