www.car.cz
 

Jezdci NF 1400 předvedli v Mostě parádní bitvu plnou předjíždění
     tisková zpráva


Mladíci ve volných závodech předvedli svoji rychlost
 
Jezdci Národní formule 1400 předvedli parádní bitvu plnou předjíždění
 
Svoji rychlost dokonale předvedli letošní nováčkové Národní formule 1400 ve dvou volných závodech, které byly součástí klání mezinárodního šampionátu Lista Formule Masters v rámci závodů tahačů Matador Czech Truck Prix 2004 na mosteckém autodromu. O zlaté věnce se podělili loňský mistr Tomáš Chabr a mladík Martin Matzke, jenž společně s dalším čtrnáctiletým jezdcem Josefem Králem řádně prohnali zkušenější soupeře.
 
Dramatickou bitvu o medailové pozice svedli účastníci mezinárodního českého šampionátu už v prvním závodě. Podle pořekadla „každý chvilku tahal pilku“ se pořadí měnilo v každém kole a o výsledku rozhodoval až závěrečný okruh. V něm nakonec přálo více štěstí Matzkemu, který sice vyhrál obě kvalifikační jízdy, ale nepovedl se mu start a musel ztrátu z úvodu dohánět. V rozhodujícím okamžiku pak neudělal chybu na rozdíl od svým soupeřů a zaslouženě vyhrál. Král potom ještě v posledních zatáčkách svedl bitvu o stříbro s Radkem Mifkou, ovšem zkušenějšího jezdce na třetí pozici neodsunul a projel za ním cílem s půlvteřinovou ztrátou. Oběma jezdcům v absolutním pořadí závodu patřila dvanáctá a třináctá příčka, Matzke svůj triumf s náskokem více než čtyřiadvaceti sekund navíc ozdobil osmým místem celkově.
 
Ve druhém klání, které se konalo na zmoklé trati, se jezdci Národní formule 1400 s universálními pneumatikami nemohli více prosadit proti soupeřům s možností volby plášťů se speciální směsí. Navzdory velmi náročným podmínkám si ovšem piloti opět na trati nedarovali lacino ani metr. Po startu se ujal vedení Tomáš Chabr, ale udělal hodiny a propadl se až na třetí pozici. Pak se mu podařilo dojet Matzkeho i Krále a následně se přes oba mladší jezdce dostal. Král však vzápětí začal mocně stahovat Chabrův náskok a zdálo se, že zaútočí na vedoucí příčku. Na kluzké dráze se ovšem roztočil do hodin a poté se propadl až na třetí místo za Matzkeho. Bitvy o medailové pozice se tentokrát jen krátce účastnil Mifka, který v rámci testování na poslední mistrovský podnik zkoušel nastavení svého monopostu, ale nebyl s jeho ovladatelností vůbec spokojen a raději předčasně skončil.
 
Parádní výkony jezdců Národní formule 1400 promotér seriálu Lista Formule Masters ocenil a koordinátor české mistrovské formulové třídy dostal nabídku k účasti v dalších letošních závodech šampionátu. „Domluvili jsme se, že jezdci Národní formule 1400 se v  rámci volného podniku účastní letos ve dnech 22. až 24. října také závodů na německém okruhu Hockenheim. Tam navíc bude možnost startu na speciálních závodních pneumatikách, aby se za vyrovnaných podmínek lépe porovnala konkurenceschopnost českých monopostů,“ sdělil koordinátor formulové třídy Josef Křenek.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose