www.car.cz
 

Abaja na rozloučenou ZLATÝ v Moto2 ve Valencii !!!!
     7.11.2010 13:47 - Pavel Jelínek


Neuvěřitelné poslední kolo posledního letošního závodu Moto GP ve Valencii ve třídě Moto 2 rozhodlo o tom, že  brněnský závodník Karel Abraham dokázal dokonce vyhrát !! K nědávnému  bronzu ze závodu MS tak  nyní přidal ZLATO a krásně se rozloučil s nyní již  svoji bývalou  třídou  před přestupem do nejprestižnější třídy !!

Prožil  víkend  snů, i když měl v tréninku smůlu. Startoval z deváté pozice, ale brzy se probil mezi nejlepší pětici, či  čtveřici. Pak dlouho jezdil na místě třetím, ale  v těsném kontaktu na své  největší soupeře.

Karel jezdil nejrychlejší  časy a bojoval a bojoval, mimo jiné i s bolestivým zraněním z minulého závodu. Krátce před závěrem se sice propadl  z druhého na třetí a pak i na čtvrté místo. Vyloženě klíčovým  byl ale útok Tonyho Eliase na první místo v posledním kole, který se ovšem nevydařil. Zavadil totiž o  zadní kolo soupeře před sebou a skončil namísto na stupních vítězů chvíli před  cílem v kačírku. Vzápětí ale  nezaváhal  Karel Abraham a dostal se na druhé a dokonce i na první místo.

 Vzápětí si Abaja okamžitě vyjel i   menší náskok, takže neohrožován mohl projet jako první cílem.

Jedná se o zasloužený a také historický úspěch!! Ve Valencii tak zahrála česká hymna, i když v jakési hodně zkrácené podobě. Zisk 25 pozlacených bodů Brňanovi navíc pomohl celkově na 10. místo v letošním MS.

„Start vyšel skvěle, chytil jsem tu přední skupinu a cítil, že mohu být rychlejši než soupeři. Ke konci už mi pak ale dost klouzala zadní guma. Po pádu Němce Bradla nás o bednu jelo stále pět. Bylo to na ostří nože a hodně se točilo pořadí, protože se tam odehrála spousta předjetí úplně na hraně. Byl jsem právě čtvrtý, když přede mnou jedoucí mistr světa Elias hodně tvrdě zaútočil na Simona, jenže byl příliš rychlý a otřel se o Iannoneho. Ocitl se mimo trať, mně ale pomohl, protože jsem se za ním vyvezl před oba soupeře.

Najednou jsem byl v čele a až moc si uvědomoval tu jedinečnou šanci. Psychicky to bylo těžké, nemohl jsem ale ani na vteřinku zpomalit. Nevěděl jsem, že mám menší náskok, a tak jsem čekal, že každou chvíli přijde útok. K tomu ale nedošlo a já se mohl radovat z prvního vítězství v šampionátu, radost byla obrovská. Mám teď o důvod víc užít si závěrečnou party po sezóně, ale nesmím to přehnat.

Už v úterý bych měl ve Valencii vyjet k prvním testům s Ducati pro kategorii MotoGP," svěřil médiím velmi spokojený Karel Abraham.

Takže bomba. Karle ( Karlové), gralulujeme !!!!  Jen tak dál !!

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Češi v akci při Cardion AB GP ČR v Brně 2010

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose