www.car.cz
 

Trojice vozů v kategorii osobních vozů na Dakaru - Sládek, Kašpárek, Mikula
     21.11.2010 20:29 - Pavel Jelínek


Lednový Dakar je na dohled a technika již je na cestě do Ameriky. I přes nelehkou ekonomickou situaci v celém státě a ostatně i světě se zdá, že česká účast bude opět velmi silná. Navíc kromě tradičních kamiónů i ve dříve našinci opomíjené kategorii osobních automobilů.

Zde se měli opět objevit Mirek Zapletal s Tomášem Ouředníčkem, tentokrát ovšem se speciálem Hummer H3 EVO. Ale nakonec to zřejmě v případě na letošním Dakaru vážně zraněné posádky bude jinak. Mirek pojede podle zatím neoficiálních informací v asistenčním Volvu a plánuje především účast v dálkovém MS, takže s Hummerem se nakonec s největší pravděpodobností neobjeví. Stejný vůz od stejného týmu koupil Jiří Janeček, ale o jeho startu zatím nemáme žádné oficiální zprávy a zdá se, že ani on tentokrát nepojede.

Český Hummer H3 EVO ale Zapletalův tým připravuje také pro ostravského Zdeňka Sládka, jak již jsme informovali. ( viz také rozhovor nedávno v Motormixu- www.tvmotormix.cz )

Sládek měl sice ještě před pár týdny nemalé zdravotní problémy a absolvoval náročnou operaci plotýnky, ale prý je již v pořádku a měl by startovat.

Závodní vůz kategorie T2 pak v Itálii zakoupil také další moravský jezdec Michal Kašpárek, zvaný též Honda, a podle našich neoficiálních informací jeho Pajero připravuje a dolaďuje Roman Kresta. Do vozu usedne také známý spolujezdec Jan Tománek, jako navigátor  Do osobního vozu toyota LC 120 usednou Peter Mikula a Ivo Novák a dále se připravují i jezdci Macíkova týmu a další české týmy, o nichž jsme již informovali dříve a v jiných článcích. Oba zmíněné  vozy v kategorii T2 startují v barvách Vinland Dakar teamu .


Dakar se jede tradičně hned v úvodu nového roku opět v Argentině a Chile.Nalodění techniky proběhne již ve dnech  25 a 26. listopadu a pak již technika poputuje směr Buenos Aires.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Poslední test CDT před Dakarem 2011 v Pohořelicícíh, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose