www.car.cz
 

Po gratulaci od Jeana Todta vyřáží Miroslav Janota do Francii
     25.11.2010 21:18 - tisková zpráva


Po gratulaci od Jeana Todta jede Janota ve Francii

Na šestadvacátý ročník Rallye Historique du Var, závěrečný podnik letošního evropského šampionátu historiků, odjel začátkem tohoto týdne pilot Hájek historic rally teamu Miroslav Janota. Zdravotně indisponovaného spolujezdce Pavla Stráského nahradí při tradiční soutěži v Opelu Kadett C GTE navigátor Pavel Dresler.

Ještě před cestou do francouzského města Sainte Maxime zavítali letošní mistři České republiky do polského Krakova, kde převzali v hotelu Best Western Premier za účasti prezidenta Mezinárodní automobilové federace Jeana Todta, bývalého šéfa stáje Formule 1 Ferrari, ocenění za vítězství v seriálu FIA Zóny střední Evropy, konkrétně kategorii Rally Trophy Historic.
Ve Francii hodlá posádka Hájek historic rally teamu vybojovat další cenný úspěch. „Přestože chceme sbírat další zkušenosti a data z evropských tratí, máme navíc zcela jasný cíl. V současné době figurujeme v tabulce Kategorie 2 na pátém místě a máme reálnou šanci získat celkový bronz,“ řekl před startem Rallye Historique du Var jezdec Miroslav Janota.

Důvod změny spolujezdce vysvětlil majitel týmu Ctirad Hájek: „Pavel Stráský musí doléčit své zranění krční páteře z předchozí soutěže ve Španělsku, a tak jsme oslovili zkušeného Pavla Dreslera, který má odjeto spoustu soutěží v silných autech. Jelikož chceme v konečné tabulce skončit třetí, bylo bezpodmínečně nutné ve Francii startovat.“
Vytýčený cíl Hájkových svěřenců vůbec není nereálný. Vzhledem k tomu, že průběžně třetí Němec Reinhard Hainbach ani čtvrtý Andořan Ferran Font na francouzské riviéře startovat nebudou, Hainbachův čtyřbodový náskok může Janota smazat. „Podřídíme tomu veškerou taktiku!“ tvrdí odhodlaně pilot žluto-černého Opelu Kadett.

Na první společný závod s Mirkem Janotou je ostřílený navigátor ze Studénky Pavel Dresler natěšený. „Telefonát od Mirka mě opravdu překvapil. Nečekal jsem, že bych si na konec roku mohl dopřát takové pěkné svezení. V historickém autě jsem ještě nezávodil, proto se moc těším,“ uvedl Dresler a pokračoval: „Ve Francii jsem jel společně s Egonem Smékalem na Rallye Antibes. Předpokládám, že charakterem bude Rallye Historique du Var podobná - členité a zatáčkovité tratě vedoucí v horských oblastech. Miluji jízdu bokem, a tak se na svezení v zadokolce moc těším. Doufám, že Mirkovi pomůžu k pěknému výsledku.“

Rallye Historique du Var startuje v pátek odpoledne z centra závodu v Sainte Maxime. Na programu první etapy jsou tři měřené úseky. V sobotu potom budou soutěžní posádky pokračovat na dalších pěti erzetách. Soutěž uzavře nedělní více než 33 kilometrů dlouhý test Collobrières, který je v harmonogramu všech tří etap náročné rallye.

 

Pavel Kacerovský, Hájek historic rally team

PR

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rallye show Epružice 2010 a havárie Subaru objektivem Mirka Beneše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose