www.car.cz
 

Troják pohřbil naděje Davida Smetany a jeho Fabie
     tisková zpráva


Na nejdelší rychlostní zkoušku letošního ročníku Barum rally nebude v dobrém vzpomínat posádka David Smetana – Tomáš Plachý. Při prvním průjezdu kvůli poškozené poloose nadobro ztratila kontakt se svými soupeři, při třetím průjezdu jí stejná závada vystavila definitivní stop.
 
David Smetana nastupoval na start prestižní zlínské soutěže vůbec poprvé ve své krátké kariéře, přesto se od úvodních kilometrů pohyboval v silném středu třídy. Dokladem pohody v týmu byl čtvrtý čas na druhém testu, který posádce dopomohl k páté příčce třídy N/1400 po třech rychlostních zkouškách prvního dne. „V první etapě jsme nechtěli udělat výraznější chybu a to se nám podařilo. Pro náročnou sobotu byla pátá příčka solidní výchozí pozicí,“ komentoval krátký rozjezd David Smetana.
 
Druhá etapa začala diváckým testem ve Slušovicích a právě vracečka na Nových Dvorech se stala zlínské posádce osudným. Při jejím průjezdu došlo k poškození levé přední poloosy, a tak náročný Troják vyžadoval pomalou jízdu a tím pádem znamenal časovou ztrátu. Na vítězného Březíka to bylo téměř devět minut, což značilo propad na poslední příčku ve třídě. „Potkala nás obrovská smůla, bohužel mechanickou závadu lze velmi těžko předvídat. Naštěstí se nám podařilo dojet pomalu až do servisu, kde mechanici závadu odstranili,“ smutnil spolujezdec Tomáš Plachý, startující na Barum rally pošesté. 
 
V dalším průběhu soutěže se posádka týmu Teka Maxi Racing snažila opět soupeřit se silným středem třídy, což se jí na náročných zkouškách dařilo. Bohužel jen do třetího průjezdu Trojákem, kde David Smetana musel Škodu Fabii 1,4 s dílen WR Motorsport kvůli prasklé poloose definitivně odstavit. „Bylo nám jasné, že na Tučka s Březíkem nemáme, ale z ostatních soupeřů se nám každého z nich podařilo na některé z vložek porazit. Proto celkově hodnotím Barum rally pozitivně, i když jsem moc chtěl dojet až do cíle,“ řekl David Smetana.
 
Dalším startem Davida Smetany bude Böttcher rally Vyškov. Po Blovicích, kde si tým otestoval pohárovou fabii, usedne tentokrát do dieselové verze vozu, s kterou na dvoudenních soutěžích startuje Tomáš Zelenka.
 
 
tisk info
Teka Maxi Racing

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose