www.car.cz
 

Francouzská Rallye du Var byla pro Abbringa testem na lednové Monte Carlo
     2.12.2010 22:12 - tisková zpráva


Rallye du Var – generální zkouška před Monte Carlem
Tisková informace VP Racing Fuels

Závěrečnou soutěž francouzského šampionátu obohatila i tradičně ostrá bitva v pohárovém soupeření vozů Renault Clio R3. Už poněkolikáté se mezi nimi výtečně prosadil mladý Nizozemec Kevin Abbring, jehož vůz pohánělo palivo VP Export.

Na přelomu listopadu a prosince každoročně motory soutěžních vozů postupně utichají, týmy se někdy účastní různých show, zejména se ale naplno připravují na nadcházející sezónu. V jižní Francii je však zimní přestávka poměrně krátká. V letošním roce se závěrečná soutěž národního šampionátu, Rallye du Var, konala o posledním listopadovém termínu, no a již v lednu čeká region událost č.1 – Rallye Monte Carlo.

Nejslavnější soutěž světa bude opět zařazena do seriálu IRC a na jejím startu se objeví i atraktivní tovární tým Proton. Pro malajskou značku tradičně zajišťuje palivo VP Racing Fuels a veškerý servis spojeny s tankováním společnost FRESH ENERGY, SE, kterou tak čeká spousta starostí a práce.

„Uvědomujeme si, že v přípravě na tak logisticky náročnou soutěž, jakou Rallye Monte Carlo bezpochyby je, nesmíme zanedbat ani nejmenší detail,“ zamýšlí se Martin Popilka, představitel společnosti FRESH ENERGY, SE. „Na druhou stranu to bude pro naši další činnost velice cenná zkušenost. Budeme pro Proton zajišťovat veškerý servis ve všech tankovacích zónách, totéž tak samozřejmě bude k dispozici i pro naše další zákazníky. S ohledem na to, že ještě nebyl uzavřen seznam posádek přijatých do soutěže, nemáme ještě přesnou představu o jejich počtu. Zatím to ale vypadá, že naše kapacity nebudou zcela naplněny, můžeme tak naše služby nabídnout i týmům, které dosud výhody našeho paliva nevyzkoušely. Snažíme se pracovat v co nejvyšší kvalitě a na Rallye Monte Carlo bychom to rádi opět prokázali. Právě sbírání cenných zkušeností s místním prostředím tak bylo jedním z důvodů, proč jsme naši účast na Rallye du Var i na předešlé Rallye du Valais brali velmi vážně.“

Francouzská Rallye du Var byla zařazena celkem do čtyř pohárových seriálů vypsaných pro rychlé Renaulty Clio R3. Hned několik těchto vozů bylo opět poháněno benzínem VP Export. Již tradičně toto palivo využívali Italové Matteo Gamba, Francouzi Jean-Michel Raoux a Pierre Campana, u „červenomodrých“ ale tentokrát tankovali také Francouz Robert Consani a vycházející hvězda světové rally, Nizozemec Kevin Abbring. Z této sestavy nejlépe uspěl právě jedenadvacetiletý Abbring, který už má na svém kontě i prvenství v kategorii 2WD na Ypres Rally a Barum Rally, zařazených do seriálu IRC. Na francouzské soutěži hned od úvodu bojoval o nejčelnější příčky mezi renaulty a nevzdal se ani po minutové ztrátě z posledního pátečního testu. V sobotu se mladý Nizozemec opět posouval pořadím vzhůru, opět ho ale zpomalil závěr dne, kdy na kluzkém povrchu na soupeře trochu času ztratil. Na nedělních zkouškách ale už nedal nikomu šanci a vybojoval vítězství v rámci hodnocení R3 European Trophy. Abbring tak potvrdil i své prvenství v celoročním hodnocení seriálu, jeho největší soupeř Campana po nadějném úvodu francouzské soutěže v její polovině havaroval. Ital Gamba sice do cíle dojel, s pátým místem mezi italskými renaulty moc spokojen být ale nemohl, Consani byl v silně obsazeném francouzském poháru třetí.

Značka VP Racing Fuels se tak postupně dostává do povědomí sportovní veřejnosti. Martin Popilka k tomu říká: „Jsem rád, že americká společnost VP Racing Fuels bere Evropu vážně. Vlastně jen díky jejich pomoci se můžeme prezentovat na různých mezinárodních akcích, i díky tomu měl na výstavě závodní techniky Professional MotorSport World Expo v Kolíně nad Rýnem náš stánek tolik návštěvníků. Měli jsme možnost jim představit výhody našich produktů a vést mnohá jednání o jejich širokém využití. Paliva VP Racing Fuels často pohánějí i dragstery či například závodní motocykly, my se ale až doposud zaměřovali zejména na rally. I to bychom rádi změnili a chystáme se proto teď sbírat zkušenosti na velké americké výstavě PRI Trade Show konané v Orlandu na Floridě, nové evropské kontakty zase plánujeme navazovat v lednu v Birminghamu na show Autosport International. Zkrátka k zimnímu spánku jsme se neuložili a náš program je opravdu náročný.

Oceňujeme tak každou chvilku volna, a právě proto, že si takových okamžiků umíme vážit, srdečně přejeme našim partnerům i příznivcům klidné a příjemné vánoční svátky. I my o nich hodláme načerpat novou energii pro rok 2011. Té bude skutečně zapotřebí, naše plány jsou velmi pestré.“

 


VP Racing Fuels
media team

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Hummer H3 EVO I - odjezd na Dakar 2011, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose