www.car.cz
 

Nová Audi z nového designerského studia
     tisková zpráva


 „Hlavním úkolem našeho nově otevřeného mnichovského studia je připravovat pro celou skupinu Audi futuristicky zaměřené koncepty,“ říká Walter Maria de Silva, šéfdesigner Audi brand group.
Mnichovské centrum, které sídlí ve čtyřech patrech rozlehlé budovy na celkové podlahové ploše asi 800 metrů čtverečních, je rozčleněno do dvaceti skupinových „dílen“, ve kterých designéři, konstruktéři a stylisté z celého světa spolu s patnácti modeláři pracují na studiích a konceptech modelů příštích generací všech značek skupiny Audi.

„V Mnichově, který je vyhlášený svoji architekturou, rozmanitými butiky a stylovými restauracemi, jsme našli skvělé prostředí, které nás výrazně inspiruje při práci na nových studiích. Svobodomyslný duch Mnichova nám pomáhá vyvázat se ze zažitých postupů a přicházet se zcela novými a originálními nápady, odhadovat budoucí trendy, zamýšlet se nad budoucími prioritami obyvatel a jejich životním stylem,“ tvrdí Walter Maria de Silva.

„Dnes pracujeme na širokém spektru nejrůznějších designerských studií a stylistických vizí, v budoucnosti se rozhodneme, které z těchto nápadů a konceptů využijeme a dále detailně rozpracujeme. Mnichovské centrum má být jakousi studnicí nápadů a zdrojem inspirace pro budoucí práci designerských týmů jednotlivých značek skupiny Audi při vývoji sériově vyráběných modelů.“

Kromě přípravy automobilových studií pracuje pět designerů centra „Concept Design Munich“ i na užitném designu. V jejich dílnách vznikají např. návrhy lifestylových hodinek, odznaků, jehlic do kravat, přívěsků ke klíčům a dalších předmětů, jejichž design se váže k charakteru značek Audi, SEAT a Lamborghini.

Otevření centra „Concept Design Munich“ není první designerskou aktivitou značky Audi v bavorské metropoli – už před dvaceti lety zde bylo v prostorách bývalé autodílny „Kurfürstengarage Schwabing“ otevřeno futuristické designerské studio značky Audi, které rozpracovávalo koncepty pro designerský tým pracující přímo v automobilce Audi v Ingolstadtu. Jedním ze známých projektů, který toto centrum připravilo, byla studie Avus z roku 1991.
tisk info - AC&C


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose