www.car.cz
 

Závodní truck MKR skončil v rekordní bublině
     13.12.2010 13:52 - tisková zpráva


Závodní tahač nám uzavřeli do rekordní bubliny

Loni touhle dobou náš tým teprve papírově vznikal. V rekordně krátké době se ale našemu šéfovi Mario Kressovi podařilo postavit závodní trucky a celou stáj tak, že jsme se letos stali mistrem Evropy v soutěži týmů. Teď se ale do Guinessovi knihy rekordů zapisujeme skutečně, ač na poli trochu kuriózním. Náš závodní tahač se totiž podařilo dostat celý do mýdlové bubliny. Český bublinář Matěj Kodeš tak dokázal, co ještě nikdo předtím – uzavřít do bubliny zatím největší předmět.

„Dosavadní rekord byl mezi vozidly jen Minicooper, ale jinak největší byl doposud v bublině slon. Tohle se nám podařilo výrazně překonat,“ usmál se spokojeně rekordní bublinář z Lysé nad Labem Matěj Kodeš.

Světový rekord vznikl při příležitosti slavnostního otevření nového prodejního a servisního střediska Renault Trucks Praha v Čestlicích. Rekordní bublina, obklopující náš závodní tahač, měla po obvodu 24 metrů a její plochu tvořilo přibližně 120 čtverečních metrů. Bublinář pak potřeboval 120 litrů bublifuku. „Ten si samozřejmě vyrábím sám. Je to tajná směs a samozřejmě hlavní zdroj úspěchu každého bublináře,“ mrknul Kodeš, který před vytvořením rekordu vystoupil se svým velkolepým představením. „Snažím se ukázat, co je možné pomocí bublifuku vůbec udělat, takže do repertoáru zařazuji i hvězdy s poměrně ostrými cípy. Lidé ale paradoxně nejvíc tleskají právě velkým bublinám,“ zasmál se Kodeš, který má na svém kontě už několik světových rekordů. „Na světě je nás bublinářů několik, a tak se prakticky hecujeme a překonáváme. I já tedy chtěl něco většího než je Minicooper, ale že se mám pustit rovnou do tahače, byla skutečná výzva,“ prozradil Matěj Kodeš.

Na uzavření celého našeho trucku stačilo do deseti pokusů a světový rekord byl na světě. „Podmínky nebyly zcela ideální, ale zástupci Renault Trucks mi vyšli maximálně vstříc. V moderní hale, která teď bude sloužit právě pro servis trucků, dokázali připravit velmi čisté prostředí, vypnuli klimatizaci a další zařízení. Bublina, když pak praskne, tak navlhčí vzduch, který je lepší pro další pokus. Napoprvé by se to jen těžko povedlo a mám velkou radost, že vlastně vůbec. Hodně jsem se toho bál. Bylo to velké sousto,“ oddechl si spokojeně rekordman Kodeš.

Nejen bublinář měl ze svého povedeného kousku radost. „Byla to paráda a radost se dívat, jak nám tahač uzavírá do mýdlové bubliny. Mám rád jakoukoli výzvu, protože jen ta posouvá hranice, a proto také věřím, že tenhle rekord nebyl ve spojitosti s námi poslední. Teď ale před námi stojí výzva v podobě zopakování titulu v soutěži týmů a po letošním druhém místě, chceme v příští sezoně vybojovat evropský titul také v jednotlivcích,“ připomněl nejbližší cíle Mario Kress

PR

http://mkr-technology.com/


 
 
Fotogalerie:   Renault týmu MKR a její bublinový rekord, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose