www.car.cz
 

David Komárek pojede do vrchů s prototypem Norma M20F
     16.12.2010 14:45 - tisková zpráva


Rozhovor s Davidem Komárkem

Na několik otázek nám zodpověděl i jeden z nejlepších jezdců seriálu Liqui Moly Berg Cup a to David Komárek. Člen týmu Liqui Moly Komvet Racing obsadil v letošní sezóně výborné druhé místo v celkovém hodnocení absolutního pořadí. Ve své třídě E1+2000 zvítězil a to s vozem Mitsubishi Colt Evo 550+.

Jak jsi spokojený se sezónou 2010? "Sezonu hodnotím jako úspěšnou. V našem týmu vše klapalo, mechanici odváděli spolehlivou práci, takže jezdci neměli moc starostí s technikou. Podařilo se nám úspěšně spojit výkon a spolehlivost. V absolutní pořadí Top 6 máme 5 aut. To hodnotím jako obrovský úspěch."

Jak hodnotíš své výsledky? "Přestože jsme Colta výrazně zrychlili, nepodařilo se nám zvítězit. To co dokázal Aleš Mlejnek vyždímat z "veterána" bylo neuvěřitelné. Každý souboj byl opravdu na krev, přestože jsem udělal maximum, Alda byl prostě lepší. Ve třídě si hodně cením vítězství nad Felixem Pailerem i Bruno Ianniellem."

Jak hodnotíš celý seriál Liqui Moly Berg Cup 2010? "Organizace vlastního pořádání nemá chybu, opravdu vše funguje špičkově. Nemusíme se starat o nic a můžeme se soustředit na vlastní závodění. Tímto děkuji všem pořadatelům a činovníkům."


Co by se mělo pro sezónu 2011 zlepšit? "Nejsem zastáncem ranních rozprav. Hlavně těch nedělních. Stejně se jen dokolečka opakuje to stejné. Při přejímce bych rozdal jednostránkové zvláštní ustanovení se základními informacemi, každý by podepsal, že to četl. Případnou změnu třeba v harmonogramu bych pak vyvěsil na nějaké informační tabuli. Ta mi osobně chybí. Nebylo by špatné zde třeba vyvěšovat oficiální výsledky."

Co plánuješ pro sezónu 2011? "Prioritou bude opět Liqui Moly Berg Cup. Právě jsme zakoupili nový vůz, je to špičkový francouzský prototyp Norma M20F z roku 2009, s 3litrovým motorem do třídy E2/C+2000. Nové auto je pro nás další velká výzva. Určitě se ze začátku sezony budu s vozem seznamovat a rok 2011 bude spíš zkušební, ale už se moc těším."

 Video z podobneho  vozu, ale model 2007 zde

St. Firtl

LMBT

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Závěrečný závod LMBT 2010 ve Vysokém Mýtě - foto promotéra, Lukáš Vician

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose