www.car.cz
 

Trucky- Buggyra: Vadí Koerber či Freightliner?
     tisková zpráva


Dvojnásobný mistr Evropy třídy SRT se stal letos v Mostě smutným hrdinou. Ačkoli startoval ve třídě Race Truck bez nároků na mistrovské body, dostal v obou pohárových závodech Stop and Go. To sobotní šlo při mírné dávce fantazie pochopit, nedělní penalizace již však byla výsměchem.
 
 Jejím důvodem byla totiž Koerberova údajně agresivní jízda po startu! Zcela určitě nejsem sám, kdo zastává názor, že pokud by měl být za agresivní jízdu penalizován Koerber, neměli by se penalizaci vyhnout všichni jezdci, kteří se v průběhu závodního víkendu dostali po startu na první místo. Pánové Lacko, Oliver, Oestreich a Albacete jeli totiž minimálně stejně razantně jako Gerd! Asi nemá cenu dodávat, že v jejich případě se na penalizaci jaksi zapomnělo.

Je ovšem otázkou, zda-li je kamenem úrazu osoba Gerda Koerbera? Z dobře informovaných kruhů totiž přichází zprávy o tom, že penalizační opatření nejsou zaměřena ani tak vůči Koerberovi, jako vůči značce Freightliner a německý šampión se ocitl v roli obětního beránka.
 
 Stejné zdroje hovoří o tom, že existuje skupinka těch, kterým vyhovuje dělení třídy Race Truck na MAN versus zbytek světa, ve kterém s výjimkou závodu v Alastaro dominuje německá značka. A najednou si dovolí někdo přijít s novou značkou, která může hned ve svém druhém závodě vyhrát pohárový závod. To přece nelze dopustit! A tak přijde na řadu penalizace! Že se jedná o do očí bijící nespravedlnost? Ale o tu tady přece vůbec nejde.
 
Petr Bošnakov
 
Buggyra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose