www.car.cz
 

377 kilometrů do Victorie lemovaly špalíry diváků, Ginaf se převrátil na dálnici
     3.1.2011 11:07 - tisková zpráva


Dakarská rallye odstartovala, jede se druhá etapa

Na Nový rok odstartoval 33. ročník dakarské rallye. Před zraky téměř milionu diváků se ihned po startu soutěžící přesunuli do Victorie.

377 kilometrů do Victorie lemovaly špalíry diváků, takže přestože se nezávodilo, všechny posádky musely dbát zvýšené ostražitosti, neboť tahle vlastnost argentinským fanouškům trochu chybí. Koncentrují se všude, ale nejvíce u benzinových stanic a mýtných bran.

Rallye poprvé zavítala na levý břeh mohutného tokuřeky Rio Paraná, na níž je i přístaviště Delta Dock, kde si všichni soutěžící pravidelně vyzvedávají vozidla. První speciálka měří pro kamiony 222 kilometrů¨a vede podobnými místy, jako úvodní speciální zkouška minulý rok.


Pořadatelé hlásí, že se po mohutných vedrech na trať snáší déšť, kvůli kterému je povrch dost kluzký, byť se původně mělo jednat o velmi rychlý speciál. Motocyklista Faria, vítěz etapy v jedné stopě, zvládl motocyklovou část pod dvě hodiny.

Už na přejezdu na start speciálky havaroval na dálnici kamion Ginaf Wufa Van Ginkela, převrátil se na pravý bok, policie je na místě a asistuje stejně jako druhý vůz týmu. Poškození vozidla není jen kosmetické, ale i na podvozku a je otázkou, zda Holanďan může stihnout start první speciálky..

Van Ginkel startoval ihned za našim Alešem Lopraisem, s číslem 505. kromě nepříznivých povětrnostních podmínek není trať ryze rovinatá, nadmořská výška v ní sahá od 400 do přibližně 1300 metrů a posle všeho bude poměrně zrádná.

Další informace připravujeme.



Jiří Vintr

(stálý  spolupracovník našeho webu)

www.loprais.cz


 
 
Fotogalerie:   Vítězný VW na Dakaru 2010 - druhá část, foto týmu VW

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose