www.car.cz
 

I Lopraisova tatra před Dakarem musí hubnout...
     Pavel Jelínek


Na právě skončené Czech Truck Prix byl k vidění modifikovaný závodní speciál Karla Lopraise, který dělal křoví zázemí týmu Stanislava Matějovského, jenž sice svoji okruhovou tatru ukázal, ale jen staticky. Podstatná na Lopraisově voze byla nová nástavba, jak ukazují přiložené fotografie.

Během posledního Dakaru bylo zřejmé, že nastává sice znatelná, ale nikterak dramatická převaha vozů Kamaz a DAF, v níž obě značky, krom jiného, benefitují z nižší celkové hmotnosti. Nějaká odlehčovací kůra se tedy zdála nutností.

Krásně provedená nástavba od velimských karosářů tedy doznala na ostrém autě citelných změn: její zadní část byla, v duchu doby, zkosena a korba dostala plachtový potah... vůz bude během soutěže určitě lehčí. Zběžná prohlídka odhalila též nové provedení tlumičů, ale podrobnosti se snad od týmu dozvíme během podzimu.

text a foto

Jiří Vintr, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose