www.car.cz
 

Autosalon Paříž 2004 - Peugeot 1007 RC
     tisková zpráva


Vzhled původního modelu, který již sám o sobě vyniká výraznou dynamikou a elegancí, si designéři značky Peugeot vypůjčili k dalším stylistickým úpravám. Peugeot 1007 v podobě RC zdůrazňuje sportovní a exkluzivní charakter modelu, který však zároveň zůstává střídmý a realistický.

Důležitým prvkem stylistické studie 1007 RC jsou 18’’ kola z lehké slitiny s vidlicovou kresbou paprsků a povrchovou úpravou v matném chromu. Skrz hliníkové disky jsou viditelné černě lakované brzdové třmeny s bílým nápisem Peugeot.

Optika světlometů na černém podkladu je zvýrazněna chromovaným rámováním a spodní část otvoru sání vzduchu chromovanou lištou. Vnější zpětná zrcátka mají karbonovou povrchovou úpravu a v linii kolejnice bočních posuvných dveří najdeme po obou stranách vozu monogram RC.

Zadní část střechy je prodloužena černým aerodynamickým spojlerem umístěným nad zadním oknem. Mřížování ve spodní části zadního nárazníku je ohraničeno chromovaným lemem a na jeho protilehlých koncích je místo pro chromovanou koncovku výfuku.

Interiér vozu se od původního modelu odlišuje především použitými materiály. Palubní deska je stejně jako volant a výplně dveří potažena černou kůží, strop a sloupky konceptu jsou polstrovány Alcantarou v šedé barvě. Středový panel je karbonový a kryty výstupů vzduchu jsou z leštěného hliníku.

V horní části opěradel předních sedadel je vytlačen decentní monogram RC.

Dokonalost celku doplňují tři výměnné komplety „Caméléo“, které byly použity speciálně pro model 1007 RC: první interiér s názvem Titane má středové pásy sedadel, výplně dveří, kryty odkládacích schránek na zadních sedadlech a koberečky na palubní desce v provedení Alcantara šedá s perforací. Druhá speciální sada nese název Fusion a má červenou barvu, třetí s označením Cadmium je žlutá.

Model 1007 RC je poháněn čtyřválcovým motorem o objemu 1,6 l s dvěma vačkovými hřídeli v hlavě a šestnáctiventilovou mechanikou. Jeho maximální výkon je přibližně 105 kW (přibližně 140 k). Podvozkové části jsou převzaty z modelu 1007 určeného k sériové výrobě.

Srpen 2004

 

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose