www.car.cz
 

Pech před víkendovou Jänner Rallye na dohled hranic
     6.1.2011 21:15 - tisková zpráva


Václav Pech jun. před sněhovou Jänner Rallye

V rámci České národní reprezentace odstartuje již tento pátek posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel do prvního závodu nové sezóny, kterou je rakouská Jänner Rallye. Soutěž je započítávaná do Mistrovství Evropy-Central, kde Pech s Uhlem budou obhajovat loňský titul absolutních Mistrů v tomto šampionátu.

„Jänner Rallye je jedna z nejnáročnějších mistrovských soutěží, které absolvujeme. Díky sněhovým podmínkám a možnosti použít pneumatiky s hroty, které se za celý rok nikde jinde nejedou, je pro nás těžké se na tyto podmínky technicky a jezdecky připravit, ale zároveň se na jízdu ze smyku do smyku velice těšíme,“ popisuje Václav Pech jun. a dodává: „I když z předchozích startů na této soutěži víme co nás čeká a čeští fanoušci, kteří zde tvoří fantastickou atmosféru, nás ženou kupředu, přistupujeme k závodu s velkým respektem.

Zde se neodpouští ani jinde zanedbatelná chyba, neboť sněhová bariéra podél trati snadno vtáhne auto mimo stopu, kde si sedne „břichem“ na sníh a jeho vyproštění může trvat dlouhé minuty. Sami jsme se o tom přesvědčili v roce 2004, kdy po nevinném projetí zavátou škarpou jsme udělali náš první a zatím i poslední kotrmelec. Naštěstí nás diváci rychle otočili zpět na kola a my s trochu pomačkaným autem soutěž dojeli ještě na třetím místě."

Pech s Uhlem jako 3násobní vítězové této soutěže a držitelé priority B odstartují se startovním číslem 1 a zahájí tím v pátek 7. ledna v 8 hodin 28. Jänner Rallye. Do cíle přijede vítěz v sobotu 8. ledna v 17.30 po absolvování tratě, která měří 760 kilometrů. Pro soutěžící i pro diváky to bude jistě hodně zajímavé zpestření dlouhé zimní rallyové pauzy, která v Česku potrvá až do března. EuroOil team zve všechny fanoušky k návštěvě zimní rallye s centrem ve Freistadtu, který leží hned za hraničním přechodem Dolní Dvořiště.


Petr Eliáš
www.VaclavPech.cz 


 
 
Fotogalerie:   Praha 2010 objektivem Mirka Beneše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose