www.car.cz
 

Škoda obhajuje titul v IRC také s evolucí designu tovární Fabie S 2000 !
     6.1.2011 21:18 - tisková zpráva


ŠKODA NA RALLY MONTE CARLO SE SILNÝM TÝMEM A NOVÝM DESIGNEM VOZU

 Celkem 10 vozů Škoda Fabia Super 2000 na startu slavné rally
 Škoda obhajuje titul mezi značkami i jezdci šampionátu IRC
 Evoluce designu tovární Fabie

V Mladé Boleslavi dne 6. ledna 2011 – Celkem 10 vozů Fabia Super 2000 se představí na startu legendární Rally Monte Carlo. Tato Rally otevírá zároveň novou sezonu Intercontinental Rally Challenge (IRC), ve které bude Škoda obhajovat titul šampionů jak mezi značkami, tak mezi jezdci.

Na startu se objeví tovární tým Škoda Motorsport s oběma úspěšnými posádkami – loňskými vítězi IRC Juho Hänninenem se spolujezdcem Mikko Markkulou a druhými v pořadí šampionátu Janem Kopeckým s Petrem Starým. Podpora projektu Škoda Motorsportu Fabia Super 2000 našla v jeho průběhu pozitivní odezvu také u zastoupení Škody na mnoha zahraničních trzích.

Na Rally Monte Carlo se tak s Fabií Super 2000 představí například nová posila týmu Škoda UK Motorsport Andreas Mikkelsen, IRC šampion roku 2008 Nicolas Vouilloz, vítěz loňských tří závodů IRC Freddy Loix či Mark Wallenwein z týmu Škoda Auto Německo. Další Fabie Super 2000 budou o výsledek v jedné z nejnáročnějších rally světa bojovat díky nasazení privátních týmů.

Tým Škoda Motorsport přijede do Monte Carla s inovovaným designem soutěžního speciálu, jehož charakteristickým rysem je zvýrazněný zelený barevný tón, tolik typický pro značku Škoda. Oproti designu z let minulých bude zelenobílá kombinace v „reverzní“ podobě. Na předních dveřích bude významným doplňkem logo „110 let motosportu“, jehož výročí Škoda Motorsport v letošním roce slaví.

Rally Monte Carlo startuje 19. ledna v okolí francouzského města Valence a končí nočními erzetami v horách u Monte Carla 22. ledna v brzkých ranních hodinách. Na závodníky čeká
celkem 13 rychlostních zkoušek čítajících 337 soutěžních kilometrů a přes tisíc km přejezdů včetně pro toto období nevyzpytatelného počasí.

 

 

Karel Pokorný, Podniková komunikace
PR


 
 
Fotogalerie:   Tovární Fabia Super 2000 s novým designem

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose