www.car.cz
 

Obhájce Václav Pech jun. vybojoval ve Zlíně druhé místo
     tisková zpráva


 

Plzeňská posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel se zúčastnila šestého podniku Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, kterým byla        34. Barum rallye Zlín a po třech dnech tuhých bojů na rychlostních zkouškách si odvezla cenné druhé místo.
 
Vlastní soutěž začala již v pátek, kdy posádky absolvovaly tři kratší rychlostní zkoušky na tradičních úsecích jižně od Zlína, které se jeli za tmy. Do čela průběžného pořadí se dostal Jan Kopecký s tovární fábií WRC teamu Škoda Matador a to mu zajišťovalo značnou technickou převahu. Václav Pech se v průběhu páteční zahřívací etapy usadil na druhé pozici. Během dlouhé sobotní etapy, kdy jezdce čekaly nejen průjezdy divácky hojně navštěvované rychlostní zkoušky ve Slušovicích, ale především tři průjezdy nesmírně náročnými rychlostními testy Troják a Pindula, sváděl plzeňský jezdec velmi vyrovnaný souboj o druhé místo s domácím Romanem Krestou.
 
Ten celý den ukrajoval z Pechova náskoku sekundu po sekundě a večer byl dokonce o 11s před ním. Neděle tak slibovala dramatický souboj. Oba rivalové začali závěrečnou etapu nekompromisně naplno a snažili se dostat ze svých focusů maximum. To se ovšem ihned projevilo na technice. Když Pechův motor přestal fungovat tak jak má a naskočil do náhradního režimu, aby dojel alespoň k mechanikům, zdálo se být rozhodnuto. Ovšem Kresta měl ještě větší problémy. S poškozeným řízením musel Pechovi na trati dokonce uhýbat, když jej dojel o minutu. V servisní zóně dokázali Pechovi mechanici závadu na motoru odstranit a ten si již dokázal stříbrnou pozici ohlídat až do cíle.
 
Barum rallye je jednou z nejtěžších soutěží, kterou jsem kdy jel a v letošním roce to nebylo jinak. Nejsložitější bývá absolvovat dlouhé rychlostní zkoušky na rozbitém asfaltu, kde automobily nejvíce trpí a kde není možnost servisu. My jsme si problémy s technikou vybrali již během tréninku, a proto nás asi nepostihly v závodě. Při seznamovacích jízdách jsem špatně odhadl velikost výmolu ve vozovce,  poškodil jsem podvozek a závěs pravého předního kola na tréninkovém voze. K dovršení destrukce se mi povedlo při provizorní opravě poškodit chladič a nakonec pro nás musela  přijet odtahovka. Trénink jsme pak dokončili  v náhradním voze,“ řekl z úsměvem Václav Pech jun.  
 
Ten je s výsledkem spokojen a z posledních čtyřech let má z Barum rallye kompletní sbírku prvních čtyř míst. Další soutěží, které se posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel zúčastní, bude Böttcher rally Vyškov, která je zařazena jako předposlední podnik seriálu Mistrovství České republiky ve sprintrallye a odstartuje již za necelé dva týdny.
 
tisk info
Jaroslav Štauber
Konečné výsledky Barum Rally Zlín 2004
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Kopecký - Schovánek
Pech - Uhel
Kresta - Tománek
Triner - Hůlka
Jean-Joseph - Boyere
Peták - Benešová
Jandík - Chrastecký
Štolfa - Tichý
Arazim - Gál
Cais - Ondrejčík
Škoda Fabia WRC
Ford Focus WRC
Ford Focus WRC
Seat Cordoba WRC
Renault Clio S1600
Peugeot 306 Maxi
Mitsubishi Lancer EVO VII
Nissan Almera Kit Car
Mitsubishi Lancer EVO VII
Mitsubishi Lancer EVO VII
2h28'50"5
+3'44"8
+7'03"7
+9'56"6
+11'32"1
+13'47"3
+14'22"9
+16'11"8
+16'42"5
+17'43"5
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose