www.car.cz
 

Zveme do Tesla Areny na výstavu věnovanou dakarské tématice.
     8.1.2011 14:58 - tisková zpráva


Volkswagen zve na „Dakar“ do Tesla Areny a na Facebook

Praha, 7. ledna 2011 – Zatímco na legendární Rallye Dakar v Argentině a Chile svádí speciály Volkswagen Race Touareg 3 tvrdý boj o třetí vítězství německé automobilky v řadě, zve české zastoupení značky Volkswagen své příznivce do Tesla Areny na výstavu věnovanou dakarské tématice.

„Dakarská“ výstava bude veřejnosti přístupná po celý leden během domácích hokejových utkání klubu HC Sparta Praha. Volkswagen má sport v krvi, a tak nepřekvapí, že je již osmou sezonu významným partnerem jednoho z nejstarších českých hokejových klubů, který během své více než stoleté historie nasbíral celkem osm titulů mistra republiky v hokeji.

Výstavu fotografií Dakar pořádanou značkou Volkswagen v Tesla Areně lze zhlédnout ve dnech 9., 13., 21., 23., 25. a 30. ledna 2011. V útrobách jednoho z největších krytých stadionů v České republice s kapacitou pro 14 000 diváků bude vystaveno cca 20 velkoformátových fotografií z Rallye Dakar. Návštěvníci je najdou v severozápadním rohu arény pod hlavní tribunou.

Patřičnou atmosféru budou dotvářet pro akci speciálně upravené a dakarskými motivy polepené vozy Volkswagen Touareg a Volkswagen Amarok. Nový pick-up značky Volkswagen Užitkové vozy si právě před Tesla Arenou odbude svoji českou premiéru před širokou veřejností. Nový Touareg pak budou moci hokejoví fanoušci po dobu výstavy obdivovat přímo u mantinelu v severozápadním rohu kluziště. Organizátoři očekávají, že si výstavu prohlédne až 35 000 návštěvníků.

Čile k světu se má i další čerstvý projekt značky Volkswagen v podobě nedávno spuštěných českých facebookových stránek věnovaných osobním a užitkových vozům Volkswagen. Na adrese http://www.facebook.com/pages/Volkswagen-Ceska-republika/107277669328435?v=wall naleznou zájemci například pozvánku na „dakarskou“ výstavu v Tesla Areně.

Příznivci motoristického sportu, a wolfsburské automobilky zvlášť, mohou na Facebooku sledovat také aktuální průběh letošní Rallye Dakar (1. až 16. ledna 2011), v níž Volkswagen usiluje o třetí vítězství v řadě se čtyřmi nově vyvinutými vozy Race Touareg 3. Jejich posádky právě podstupují náročné zkoušky vytrvalostní soutěže vedoucí na území Argentiny a Chile z Buenos Aires přes legendární pampy a vyčerpávající poušť Atacama do závratných andských výšek, odkud se vrací zpět do cíle v argentinské metropoli.

Rallye Dakar je v odborných i laických kruzích považována za největší výzvu v motoristickém sportu. Volkswagen v ní jako dosud jediný výrobce zvítězil v klasifikaci osobních vozů se vznětovým motorem, a to hned dvakrát za sebou v uplynulých dvou letech. Vloni posádky modrých speciálů Race Touareg TDI obsadily první tři místa a čtvrtý Race Touareg skončil v celkovém hodnocení na sedmé pozici.

Kromě účinnosti systému přímého vstřikování nafty používaného koncernem Volkswagen byla klíčem k úspěchu v Rallye Dakar 2010 rovněž spolehlivost Race Touaregů. Navzdory extrémním podmínkám se Race Touareg s výkonem 300 koní osvědčil nejen jako nejrobustnější, ale i jako nejrychlejší vozidlo. Letošní verze Race Touareg 3 je ve všech ohledech včetně výkonu (nyní 310 k) ještě lepší. Pokud započítáme i vítězství z roku 1980, může se německá automobilka pochlubit již třemi triumfy v nejnáročnějším motoristickém podniku ve světě.


Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations
Kontakt: Jan Klíma
www.volkswagen.cz

 

 

PR 

 Pěkná videa týmu Tomáše Tomečka na Africa Eco Race  i celkové atmosféry závodu !!


 
 
Fotogalerie:   Hedvábná stezka 2010 a VW, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose