www.car.cz
 

MS v biketrialu 2004 pro naše barvy celkem úspěšné
     tisková zpráva


    V japonském Itadori skončil poslední soutěží pětidílný seriál 13. mistrovství světa v biketrialu 2004.
   Naše barvy slavily největší úspěch v juniorské kategorii minime, kde i ve finálové soutěži zvítězil třináctiletý Václav Kolář. „Sekce byly po nočním dešti hodně těžké - plno bláta, klouzavých kamenů a klád. I když už jsem měl zlato jistý, jsem rád, že se mi podařilo zajet dobře druhé kolo a nakonec vyhrát,“ svěřil Vašek své pocity po dojezdu do cíle. Ziskem třetího titulu mistra světa za sebou (v roce 2002 a 2003 v klategorii benjamin) potvrdil svůj velký sportovní talent. Stříbrná pozice patřila našemu druhému reprezentantu Michalu Piňosovi, který je v celkovém pořadí šestý.
 
   V seniorech nastupoval za hustého deště ke startu finálového závodu náš Roman Chvojka s teoretickou nadějí na zisk mistrovského titulu. Nakonec se však dopustil drobných chyb a skončil až na čtvrtém místě. „Škoda, že mi to dneska nevyšlo, měl jsem na to, abych vyhrál. Mrzí mě ty chyby, ale sport je sport…“, svěřil se se zklamáním v očích.  Mistrovský titul získal s 67 body James Hyland z Velké Británie, na druhém místě skončil Španěl Javier Alonso (58 bodů), Romanu Chvojkovi patří pěkné třetí místo (58 bodů). Hned za ním se umístili další čeští reprezentanti Petr Sadílek (49 bodů) a Adam Procházka (44 bodů).
  
Dvojnásobný mistr světa v kategorii master Josef Dressler, který letošní sezónu vypustil,  pak v jediném závodě, který v letošním MS odjel, skončil čtvrtý, když mu na náročných kluzkých tratích již ke konci docházely síly. Přesto zajel perfektně sekce, které byly pro ostatní soupeře nepřekonatelné. „Na příští sezónu se chci důkladně připravit, zajet co nejlíp a důstojně se s tímto krásným sportem rozloučit,“ prohodil s notnou dávkou odhodlání při závěrečném slavnostním ceremoniálu. Suverénním vítězem této kategorie se stal Francouz Vincent Hermance (80 bodů).
 
   Kategorie elite patřila trojici španělských reprezentantů. Titul mistra světa nakonec získal po dramatickém souboji Benito Ros (77 bodů), stříbro patří Cesaru Cañasovi (74 bodů) a na bronzové příčce stanul Dani Comas (62 bodů).
   Benjamin Jan Musil skončil ve finálovém závodě sedmý, celkově si svým vyrovnaným výkonem vybojoval 5. místo a nechal za sebou několik starších soupeřů.
 
   V Poháru národů se našim reprezentantům nepodařilo obhájit loňský bronz a museli se spokojit až se čtvrtým místem za Španělskem, Francií a Japonskem.
 
Celkové výsledky:
 

Elite:

1.     Benito Ros, Španělsko, 77 bodů
2.     Cesar Cañas, Španělsko, 74 bodů
3.     Dani Comas, Španělsko, 62 bodů
 
Master:
1.     Vincent Hermance, Francie, 80 bodů
2.     Ben Savage, Velká Británie, 64 bodů
3.     Alberto Gomez, Španělsko, 53 bodů
7.  Miloš Pospíšil, ČR, 39 bodů
 
 Senior:
1.     James Hyland, Velké Británie, 67 bodů
2.     Javier Alonso, Španělsko, 58 bodů
3.    Roman Chvojka, ČR, 58 bodů
4.    Petr Sadílek, ČR, 49 bodů
5.    Adam Procházka, ČR, 44 body
 
Expert:
1.     Daniel Cegara, Španělsko, 74 bodů
2.     Morgan Remy, Francie, 71 bodů
3.     Alexis Touteau, Francie, 70 bodů
4.     Jiří Šmídl, ČR, 52 bodů
 
Cadet:
1.     Ben Slinger, Velká Británie, 77 bodů
2.     Eduard Planas, Španělsko, 74 bodů
3.     Oriol Marty, Španělsko, 58 bodů,
5.    Jan Bartoš, ČR, 35 bodů
8. Jakub Vencl, ČR, 29 bodů
 
Minime:
1.    Václav Kolář, ČR, 80 bodů
2.    Yuu Yokozeki  ,  Japonsko, 61 bodů
3.    Samuel Grečner, Slovensko, 55 bodů
6.  Michal Piňos, ČR, 38 bodů
 
Benjamin:
1.     Alexandre Fabregas, Francie, 72 bodů
2.     Kouta Fujimaki, Japonsko, 67 bodů
3.     Thomas Hyland, Velká Británie, 63 bodů
5. Jan Musil, ČR, 42 bodů
 
Poussin:
1.     Ladislav Janoška , Slovensko, 77 bodů
2.     Armand Molla, Španělsko, 74 bodů
3.     Alexis Figuiere, Francie, 60 bodů
5.  Václav Gryc, ČR, 35 bodů
 
 
 
 
tisk info
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose