www.car.cz
 

Asociace Jezdců Motokrossu k současné situaci v MMČR v motokrossu
     28.1.2011 11:40 - tisková zpráva


Poslední aktualita k sezóně 2010

Poslední aktualitou ještě k sezóně 2010 měl být na tomto specifickém webu MEZ M ČR MOTOKROS náš příspěvek s názvem "Labutí píseň mistrovského motokrosu..." (viz. článek na jiném místě). Tento týden se na nás ale obrátil za Asociaci Jezdců Motokrossu (AJM) Jirka Čepelák s prosbou o uveřejnění reakce na náš článek. Zde je tedy stanovisko této Asociace včetně obou zaslaných příloh.

Z naší strany již minulost nebudeme dále rozebírat, co bylo už stejně skončilo, ať chceme či ne. Takže tohle je opravdu už poslední příspěvek k "MX mistráku roku 2010" a v dalších aktualitách zde budete průběžně informování o dění a přípravách dalšího ročníku MEZ M ČR MX v roce 2011.
AGENTURA FORSAGE


Reakce AJM na článek J. Juřičky

Na základě zprávy od Agentury Forsage podepsanou panem Juřičkou ohledně současného stavu motokrosu bychom si jako zástupci jezdců a současně obvinění z odstoupení partnerů agentury Forsage dovolili reagovat.

Předem bychom však nejdříve rádi ocenili práci agentury Forsage, není pochyb o tom, že za dobu její působnosti v českém motokrossu jeho úroveň vzrostla a závody MMČR mají vysoký standard.

To se týkalo i peněžních odměn za jednotlivá umístění až do sezóny 2009. V roce 2010 došlo ke snížení odměn jezdců za jednotlivá umístění v jízdě o 60% (nikoliv o uváděných 30%) a určitě bylo vhodné, aby se k tomu agentura Forsage zpočátku sezóny postavila čelem a sdělila, že z takového a takového důvodu dojde ke snížení odměn apod. Považujeme proto za velmi alibistické napsat v posezónní zprávě informaci, citujeme „Po přechodném snížení části prémií pro rok 2010 o 30% na základě avizovaných požadavků partnerských atd...“. Proč tedy nebyli jezdci informováni včas o přechodném snížení?

Po dvou odjetých závodech a založení Asociace jezdců motokrosu jsme se rozhodli reagovat a navrhli navýšení odměn. Po bouřlivé debatě v Kramolíně a následné schůzce na půdě AČR (12.7.2010) spolu s panem Juřičkou a zástupci AČR nám bylo sděleno a vysvětleno, že prostě finance na navýšení odměn nejsou. Po této informaci jsme se jako zástupci jezdců stáhli a nadále již navýšení odměn nepožadovali a s panem Juřičkou se rozešli ve smíru s tím, že pokud chceme navýšit odměny, bude se to týkat sezóny 2011. Informaci o „nestávkování“ jsme rozeslali všem jezdcům dne 16.7.2010. Dále J. Čepelák vzhledem k panice ohledně stávkování telefonicky ujistil pana Charváta, že k ničemu takovému nedojde. To bylo ze strany Asociace jezdců ohledně „tlaku“ na navýšení finančních odměn vše. Přijde nám proto velmi laciné a jednoduché označit nás za hlavní viníky odstoupení titulárního a generálního partnera agentury Forsage.

Dále nám přijde velmi neprofesionální od takové agentury, za jakou se Forsage vydává čekat se založenýma rukama na informaci jejich reklamních partnerů až do prosince a poté, co je jejich vyjádření k další spolupráci negativní, vyhlásit do světa, že teď už je pozdě na nějaké další hledání nových partnerů. Citujeme p. Juřičku: „V závěru roku (asi se to však dalo očekávat) tak společně přicházíme o podstatnou část dlouhodobé partnerské podpory (cca 80% finančních prostředků) a snad jen naivka by očekával, že se vlastně nic nestalo a „jedeme dál“. Větší sponzorské peníze pro sezónu 2011 jsou v současné době již dávno rozděleny a ve stávající ekonomické situaci je asi velmi nereálné tuto problematiku zdárně vyřešit do začátku nové sezóny.“ Pokud se čeká až na prosinec, tak je jasné, že většina peněz bude rozdaných, jak alibistické.

Dále bylo okolím motokrosové veřejnosti odsouzeno oficiální vyhlášení mistrů ČR agenturou Forsage, které bylo odbyté. Na náš dotaz reagoval pan Juřička tím, že si jejich generální partner žádné vyhlášení nepřeje a proto se to uskutečnilo jak uskutečnilo. Možná se o to mohla postarat agentura Forsage, ale velmi pravděpodobně v tu dobu už tušila, že nebude mít na růžích ustláno a začala pomalu přemýšlet o možných důvodech odstoupení sponzorů. A jeden důvod byl k dispozici již od závodu v Kramolíně, že? Na závěr by nás zajímalo, proč se uvádí uveřejnění zprávy pana Juřičky téměř o 14 dní dříve, než bylo ve skutečnosti. Máte to, pane Juřičko zapotřebí?

Za AJM J. Čepelák, M. Kadleček, J. Zaremba . P. Masařík, M. Žerava, M. Rožec.



http://www.moto-cross.cz/  

http://www.forsage.cz


 
 
Fotogalerie:   Winter trial 2011 na sněhu v Orlických horách a ve Šternberku od Tondy a Pavla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose