www.car.cz
 

FMX s freestylisty ze šesti zemí v sobotu v Brně
     3.2.2011 09:44 - tisková zpráva


Freestylisté ze šesti zemí
Na speciálně vybudované hliněné trati pod střechou pavilonu B přivítá pořádající AGENTURA FORSAGE freestylovou elitu ze šestí zemí – Itálie, Německa, Rakouska, Maďarska, Španělska a z České republiky. Už v neděli dorazil v podvečerních hodinách do Brna Španěl Carlos Hugo Arriazu, který bude patřit k největším a nejatraktivnějším ozdobám letošního FREESTYLE MOTOCROSS RACE
. Španělský freestylista osedlá na rozdíl od ostatních zúčastněných „crazy“ jezdců terénní čtyřkolku KTM. S tímto nářadím umí Arriazu skutečné divy, když do análů freestylu se zapsal coby první Evropan, který se čtyřkolkou dokázal pokořit back flip – salto vzad. V Brně se objeví také přední jezdec minulého freestylového mistrovství světa Ital Massimo Bianconcini.

„Považuji ho za favorita Speed & Style Race, protože superkros umí skvěle,“ leští Bianconciniho vizitku úřadující mistr světa Libor Podmol. Punc velmi talentovaných freestylistů provází Němce Kai Haaseho a dalšího italského jezdce Ivana Zucconiho. Do freestylového koncertu se v pavilonu B pustí tuto sobotu také Maďar Peter Hujber a poněkud divoký Rakušan Martin Schenk. České barvy budou kromě Libora Podmola reprezentovat Ondřej Záruba, Zdeněk Fusek, František Máca a teprve jedenáctiletý Matěj Česák. Není vyloučeno, že tuzemskou sestavu posílí ještě Tomáš Lysáček. Ten sice na freestylové scéně nepůsobí dlouho, už však umí dát i diváky tolik žádaného back flipa.

Freestylové létání ve čtyřech blocích
Pořadatelé rozložili odpolední i večerní pořad do čtyř aktraktivních bloků. Ty budou před diváky defilovat v pořadí Best Run (nejlepší jízda), Best Trick (nejlepší skok), Speed & Style Race (kombinace Freestyle a supekrosového závodu, proti sobě nastoupí vždy dva jezdci) a Jam Train (nesoutěžní nesmírně efektní, ale nebezpečné společné vystoupení všech jezdců).

Kuchař: „Tentokrát to nedám!“
Nepřízeň osudu provází nadále průkopníka českého motokrosového freestylu Petra Kuchaře. Ten loni i letos s pořadatelem brněnského FREESTYLE MOTOCROSS RACE velmi aktivně spolupracoval, nicméně samotná účast v závodě mu vytrvale uniká. Loni musel po pádu v tréninku do bohunické nemocnice, nyní mu start překazily jiné zdravotní potíže. „Z uzliny na mém krku se nakonec vyklubal nádor, který mi léčí chemoterapii. Moc jsem se na brněnský freestyle těšil, jsem zvyklý na různé fyzické problémy, ale tohle v průběhu chemoterapie fakt nedám. Snad to klapne příště. Teď prosím všechny, aby mi dopřáli klid a soukromí,“ vzkazuje velký bojovník Petr Kuchař médiím i svým příznivcům.

Velkoplošná obrazovka
Jedinečné freestylové zážitky umocní divákům v pavilonu B speciálně instalovaná velkoplošná obrazovka s extrémními rozměry 8 x 6 m. Jejím prostřednictvím uvidí publikum detaily předváděných triků a zblízka pohlédne i do tváří zúčastněných jezdců.

Diváci předají ceny!
Pořadatelé navíc zpestří divákům pobyt pod střechou dunícího pavilonu B vypsáním zajímavé, u nás dosud neaplikované soutěže. Každý z vypsaných závodů FREESTYLE MOTOCROSS RACE bude mít v „béčku“ svoji partnerskou tribunu. Ta vždy „dodá“ vítězným jezdcem vylosovaného diváka, který spolu s partnerem příslušného závodu pogratuluje a předá ceny vítězům. Po ceremoniálu dojde ke společnému fotografování, přičemž pořadatelé následně zajistí předání snímku vylosovanému výherci.

Domů s cennými autogramy
Závěrečnou tečku odpoledního i večerního programu napíše velká autogramiáda zúčastněných freestylistů. O podpisy je budou moci fanoušci požádat v zázemí za tribunou A. Jako „síť“ poslouží lovcům autogramů tištěný program závodu, který bude divákům zdarma k dispozici v pokladnách a ve vybraných stáncích v pavilonu B.

U pokladen stejná cena jako v předprodeji!
Předprodej vstupenek na číslovaná sedadla i na místa k stání nadále probíhá v předprodejní síti Ticketstream.cz (www.ticketstream.cz, e-mail: info@ticketstream.cz), stejně jako v provozovnách cestovních kanceláří Čedok a Firo-tour a v knihkupectví Kanzelsberger.

Přímý prodej vstupenek v pokladnách u pavilonu B zahájí činnost v den závodu, to znamená v sobotu 5. února 2011 ve 13.00 hodin.
Pořadatelé přípomínají cenovou shodu vstupenek v přímém prodeji se vstupenkami pořízenými v předprodeji.
Žádné přirážky v přímém prodeji u pavilonu B divákům nehrozí. To platí rovněž o zvýhodněných hromadných vstupenkách pro dospělé 4 + 1 zdarma!


Z časového harmonogramu - Sobota 5. února 2011
09.00 hod. Zahájení provozu akreditačního a tiskového centra
13.00 hod. Otevření pokladen u pavilonu B 


Odpolední závod:
Večerní závod:
14.00 hod.       Otevření pavilonu B
15.00 hod.       Zahájení s představením jezdců
15.15 hod.       Best Run
16.35 hod.       Best Trick
16.10 hod.       Quad Freestyle Show
16.20 hod.       Speed & Style Race
17.15 hod.       Autogramiáda jezdců
19.00 hod.       Otevření pavilonu B
20.00 hod.       Zahájení s představením diváků
20.15 hod.       Best Run
20.35 hod.       Best Trick
21.10 hod.       Quad Freestyle Show
21.20 hod.       Speed & Style Race
22.15 hod.       Autogramiáda jezdců
23.00 hod.       Ukončení provozu tiskového centra
Forsage
 
 
Fotogalerie:   CRASH Růžička (modrá moto) - Běhal 30.1.2011 Hamr na Jezeře foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose