www.car.cz
 

Filip Salaquarda oficiálně : v roce 2011 pojede F Superleague !!
     6.2.2011 23:02 - tisková zpráva


Tisková informace Filipa Salaquardy

Praha 4. února 2011

Filip Salaquarda pojede F Superleague

Filip Salaquarda už má jasno o svém závodním programu pro nadcházející sezonu. V minulých dnech uzavřel smlouvu s týmem Atech Reid. Za stáj z velšského Cardiffu bude nastupovat v závodech Formule Superleague a jeho kolegou by se měl stát zkušený Nizozemec Yelmer Buurman.

Není to zase tak překvapující zpráva. „U Atech Reid jsem testoval již v minulém roce a byl jsem maximálně spokojen. Proto jsem se takto rozhodl. Chtěl bych pravidelně dojíždět na bodovaných místech a dostávat se do Super Final, tedy mezi šest nejlepších“, uvedl Salaquarda.

Zvláštností seriálu je jeho provázanost se světem vrcholového fotbalu - každý vůz jezdí v barvách některého velkoklubu. Za koho bude „kopat“ Filip, není ještě jisté, nelze ani vyloučit milé překvapení pro české fanoušky.

Každopádně čeká Salaquardu další výzva: dosud nikdy totiž neřídil tak silný vůz. Monopost je dílem americké firmy Elan a má své kořeny v někdejším zámořském mistrovství Champ Car. Oproti svému vzoru má ale podstatně vylepšenou aerodynamiku. Pravou perlou je dvanáctiválcový motor Menard o výkonu 750 koní! Hodně náročný je i programový formát, neboť závodníci musejí s krátkými přestávkami zvládnout během dne dvě čtyřicetiminutové jízdy a někteří navíc i Super Final.

 A bude třeba se vypořádat i s faktem, že část okruhů je velkou neznámou: „Na polovině tratí jsem nikdy nebyl. Proto přijde ke slovu simulátor. Naopak se hodně těším do Monzy a na Nürburgring,“ prozradil Filip Salaquarda.
První testy s novou technikou čekají našeho reprezentanta, jenž zimní pauzu využil k intenzivní fyzické přípravě, už koncem února.

PR


 
 
Fotogalerie:   Abaja a jeho testy MotoGP 2011 v Sepangu- podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose