www.car.cz
 

Novinku připravuje také trucktrialový Staněk tým
     8.2.2011 14:22 - Pavel Jelínek


Jak již jsme před pár  týdny informovali, nadcházející sezóna 2011 se stane přímo zlomová pro maratonský truckerský rallyesport, který je doposud spojován především s Dakarem. Letos se totiž trucky budou moci utkávat také na terénních soutěžích v lokalitě střední Evropy a na dohled Česka.

Více zde

Nového šampionátu by se měl zúčastňovat i třeba Czech Dakar tým se svými zelenými Tatrami, jehož  šéf Marek Spáčil prohlašuje, že potřebují  více jezdit a testovat. Zcela novou Tatru( dokonce hodně podobnou právě té od CDT, pokud jde o  techniku ) nyní pilně  staví Svoboda tým z východu Čech, který mimochodem připravuje také šestikolku, coby doprovodný vůz. A mimochodem , včera jsme  přinesli oficiální  zprávy k  loňské sezóně i k  přípravám na tu letošní.

Do třetice  k nám pak dorazily  zprávy, že další podobný  speciál staví také známý trucktrialový tým Staněk , kde mají jednu T815 a jednu T813. V minulosti jezdili s T 815 třeba i rally trial v Milovicich, ale nyní staví novou Tatru na zavody Baja Saxonia a snad budou jezdit i  výše uvedenou stredoevroopskou zónu. Vínově červený vůz s delší kabinou má seriový motor Tatra V8 s jednim turbem a podle našich informací vypadá  pěkně. Tak se  fandové mohou těšit. I když je jistě  škoda, že  šampionát  CCR zavítá do našich luhů a hájů pouze jednou a navíc práv v tomto případě ( Vsetín) to pravděpodobně bude  bez  trucků. Protože zde prý nejsou  pro ně vhodné cesty....

"O Staňkovi samozřejmě víme a už se těšíme až se budeme moci utkat - nejlépe již na Baja Saxonia," těší se navigtor Svoboda týmu Martin Kalous.

Předpokladáný kalendář  CCR 2011:

6.-8.5. Rabakoz kupa Kapuvár (H)
26.-28.6 Baja Carpathia Rzesow (PL)
21.-24.7. Prohun 500 Gyula (H)
9.- 11.9 Baja Poland Sczecin (PL)
30.9.– 1.10. Internext rally Vsetín (CZ)
14.- 16.10. Baja Slovakia, Dunajská Streda (SK)

 

ilustrační foto


 
 
Fotogalerie:   Vydařené Ujkovice 2010 miniobjektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose