www.car.cz
 

Vršecký před SEDMI lety překonal v Dubaji světový rychlostní rekord !
     11.2.2011 12:18 - tisková zpráva


Bylo to hodně krátké!

Zítra uplyne přesně sedm let od okamžiku, kdy David Vršecký překonal na městském okruhu v Dubaji světový rychlostní rekord v jízdě závodním tahačem na letmý kilometr.

"Martin Koloc věděl, že vzhledem ke zdravotnímu stavu Buggyře končí a chtěl pomyslnou třešničku na rozlučkový dort. Nakonec se rozhodl pro světový rekord," prozrazuje dnes David Vršecký. "Jednoho dne nám jen tak, mezi řečí, sdělil, že v Dubaji všechno zařídil a po sezóně máme začít chystat nové auto o síle skoro dvou tisíc koní."

Vůbec poprvé se David svezl v závodním super speciálu na konci roku 2003 na letišti v Panenském Týnci. Přestože mrzlo a počasí rychlostním experimentům rozhodně nepřálo, dostal se hravě přes 240 km/h. Auto poté putovalo letecky po částech na místo určení. "Pak jsem se ještě svezl jedno ráno. Bylo to v pohodě. Jenom jsme se báli písku v okolních dunách. Kdyby se dostal do turbo dmychadla, měli bychom o zábavu postaráno," vzpomíná.

Podle pravidel se pokus o světový rekord skládal ze dvou jízd, rozhoduje průměr. První letmý kilometr zajel David za 12.6 sekundy, z čehož rezultoval průměr 280,600 km/h. "Bylo to hodně dobré. K tomu, abychom překonali do té doby platný rekord nějakého Američana, nám stačilo jet další kilometr kolem 240 km/h. Rozhodli jsme se ale, že nebudeme taktizovat. Druhý kilometr jsem projel průměrnou rychlostí 284 km/h. Nakonec z toho rezultoval průměr 281,723 km/h. Najednou ze mě byl světový rekordman. Bylo to hezké. Ale na můj vkus hodně krátké," tvrdí David se smíchem.

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra - stavba nového vozu 2011, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose