www.car.cz
 

Paříž: Peugeot 607 – harmonie krásy a špičkové technologie
     tisková zpráva


Autosalon Paříž 2004

Nesčetné přednosti modelu 607 umožnily tomuto vozu, nesoucímu se ve znamení technické dokonalosti, inovace, komfortu a estetiky, vybojovat si od roku 2000, kdy byl uveden do prodeje, přední místo na trhu luxusních vozů. Model, kterého bylo ke konci srpna 2004 vyrobeno 122 000 kusů, je především evropským vozem a mezi sedany se ve svém segmentu umístil na čtvrtém místě.
 
Po menších změnách, provedených na podzim roku 2003 především ve výbavě modelu, nyní 607 přichází s technologickou inovací v oblasti pohonných jednotek a lehkými úpravami exteriéru, interiéru i některých prvků výbavy.
 
 

Výkonný dieselový motor 2.7 HDI V6

 
Výkonný šestiválcový vznětový motor HDI V6 se dvěma turbodmychadly            o zdvihovém objemu 2.7 l a výkonu 150 kW (přibližně
204 k CEE) je plodem třetí fáze spolupráce mezi skupinami Ford a PSA Peugeot Citroën. Motor, který je spojený s novou šestistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic, dosahuje točivého momentu 440 Nm. Interval údržby filtru pevných částic (FAP) poslední generace byl posunut až za hranici 200 000 km. Nová pohonná jednotka disponuje odlehčeným blokem válců, zhotoveným z kompaktní grafitované litiny, a velmi zdokonaleným systémem řízení vstřikování paliva.
 
 

Výkonný benzinový motor 3.0 V6

 
Souběžně s příchodem dieselového motoru 2.7 HDI se výrazným způsobem vyvíjí i benzinový motor 3.0 V6. Pohonná jednotka, která je stejně jako u nového dieselového motoru výlučně spojena s novou šestistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic, se může především díky propracovanější  technologii proměnného časování sacích ventilů a aktivnímu dvourežimovému výfukovému potrubí pochlubit nárůstem výkonu na 155 kW (+ 3 kW) a točivého momentu na 290 Nm (+ 5 Nm) oproti svému předchůdci. Motor splňuje emisní normu Euro 4.
 
 
 
Nabídka motorů:
 
Benzinové motory:
 
  • 2.2 l – 116 kW (přibližně 158 k CEE) při 5 650 1/min – 217 Nm při
    3 900 1/min – pětistupňová manuální převodovka nebo čtyřstupňová automatická převodovka
  • 3.0 l V6 -  155 kW (přibližně 211 k CEE) při 6 000 1/min – 290 Nm při     3 750 1/min – šestistupňová automatická převodovka
 
Dieselové motory HDI:
 
  • 2.2 l FAP – 98 kW (přibližně 133 k CEE) při 4 000 1/min – 314 Nm při      2 000 1/min – šestistupňová manuální převodovka nebo čtyřstupňová automatická převodovka
  • 2.7 l V6 FAP – 150 kW (přibližně 204 k CEE) při 4 000 1/min – 440 Nm při 1 900 1/min – šestistupňová automatická převodovka
 
 
Dynamický a bezpečný zároveň...
 
Peugeot 607 přichází v rámci inovací s víceventilovými tlumiči, které byly nově dimenzovány pro modely s motory 2.2 l. Šestiválcové verze mají k dispozici nové, elektronicky řízené proměnné pérování se snímačem zvlášť pro každé kolo. Stejná novinka byla nedávno představena u modelu 407.
 
Nové jsou rovněž přední brzdové kotouče o rozměru 330 x 30 mm a systém kontroly stability ESP poslední generace (Bosch 8.0) s novou logikou korekce nedotáčivosti a přetáčivosti vozidla. Funkce protiprokluzu (ASR) a kontroly stability (ESP) může být i nadále neutralizována pro případ potřeby rozjezdu na povrchu s nízkou přilnavostí, nově se však u tohoto modelu automaticky aktivuje při překročení rychlosti 50 km/hod.
 
S důrazem na bezpečnost využívá model 607 nových čelních adaptivních smart airbagů, jejichž využitá kapacita se odvíjí od síly nárazu. Základní výbava vozu zahrnuje u všech verzí modelu 8 airbagů (čelní, přední a zadní boční airbagy, hlavové airbagy), poskytujících dokonalou ochranu všem cestujícím.
 
Automatické uzamčení dveří, víka zavazadlového prostoru a krytu palivové nádrže v momentu dosažení  rychlosti 10 km/hod. rovněž zajišťuje cestujícím vyšší bezpečnost. Tuto funkci je možno odpojit a opět aktivovat dle přání řidiče.  
 
 

Přirozeným vývojem k nejvyššímu stupni spokojenosti...

 
Technologické inovace v oblasti pohonných jednotek jsou v modelové řadě 607 doprovázeny rovněž designovými změnami exteriéru i interiéru, jež zvýrazňují osobitost a vlastní styl vozu nejvyšší třídy.
 
Elegantní a dynamický v exteriéru...
 
Čistota linií je umocněna předními a bočními ochrannými lištami, jež jsou nyní lakované v barvě karoserie a s integrovanou chromovanou lištou.
Pro  zdůraznění dynamiky vozu byl zvětšen otvor sání vzduchu, v jehož spodní části našly své místo kulaté mlhové světlomety. Maska 607 je decentně zdobena chromovanými prvky.
Umístění nového motoru 2.7 HDI V6 si vyžádalo zvětšení předního převisu o 30 mm, čímž se celková délka vozu 607 prodloužila na 4,90 m.
„Podpis“ značky je zvýrazněn zvětšením znaku lva na masce chladiče.
 
V souladu s citelným zvýšením výkonnosti a dynamiky jsou všechny verze vybaveny pěti nebo sedmiramennými 17“ hliníkovými ráfky, které svým odlišným designem podtrhují klasickou nebo dynamickou eleganci vozu. Rovněž byla rozšířena nabídka doplňkového vybavení o nové ráfky o rozměru 18".
 
Luxusní v interiéru...
 
Z elegantního a střízlivého interiéru 607 vyzařuje opravdový luxus. Řada prvků je nyní vyrobena z ušlechtilých materiálů – pravé dřevo ořechu pro interiéry Ivoire a Ebene a hliník zdobící interiéry Titane a Diamant.
 
Nové sdružené přístroje, bohatší na informace a jejich zpracování, nové ovladače pod volantem či barevná multifunkční obrazovka umocňují dojem dokonalosti vozu vybaveného nejmodernější technologií.
 
Peugeot 607 bohatší o nové funkce nyní nabízí:
 
-            variabilní regulátor rychlosti, od nynějška spojený s variabilním omezovačem rychlosti;
-            zadní parkovací asistent, který může být na přání doplněn předním parkovacím asistentem se zobrazením vzdálenosti od překážky pomocí „čárových grafů“ na multifunkční obrazovce;
-            detekci podhuštění či poškození pneumatiky s lokalizací defektního kola prostřednictvím multifunkční obrazovky.
 
 
Také audiosystém a telematický systém prošly změnami:
 
-            nové rádio s přehrávačem CD, dvěma tunery a dvojitou anténou  může být doplněno hi-fi systémem JBL, kompatibilním s přehráváním formátu MP3, a CD měničem nebo hands free sadou Bluetooth;
-            systém rádia s telefonem GPS (RT3) je nově spojen s barevnou 7" obrazovkou a měničem CD a může být rovněž doplněn hi-fi systémem JBL.
 
 

Personalizace vozu

 
Dvanáct barev karoserie představuje pestrou paletu odstínů:
 
Bílá Banquise, Modrá Chine, Modrá Piana, Modrá Rhodes, Šedá Aluminium, Šedá Aster (nový odstín pro 607), Šedá Cendré (nový odstín pro 607), Šedá Manitoba, Šedá Sidobre, Černá Obsidien, Švestková Montecristo, Červená Vulcain.

Široký výběr interiéru uspokojí individuální potřeby zákazníků

 
Materiály použité v interiéru podtrhují poskytované pohodlí, dynamiku      a luxus. Podle verze se používá obložení z žilkovaného dřeva ořechu nebo z pravého hliníku. Pozadí sdružených přístrojů se rovněž liší v závislosti na typu interiéru (Diamant, Titane, Ebene, Ivoire).
 
Velurové čalounění:
Černá Otello
 
Látkové čalounění:
Černá Parsifal
Světle šedá Parsifal
 
Kombinace kůže a látky:
Černá kůže/černá látka Parsifal
 
Kožené čalounění:
Černá Astrakan
Hnědá Alezan
Modrá Cobalt
Světle šedá Angora
Béžová Terre de Cassel
 
tisk info
                                                                                       Srpen 2004

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose