www.car.cz
 

Setkání mistrů v Litomyšli : Ze sedmi týmů vyhráli motorkáři
     13.2.2011 13:17 - Pavel Jelínek


Sedm týmů a několik desítek závodníků, ale taky  sedm  novinářů a sedm sponzorů. To byla sestava sobotního motokárového Setkání mistrů v Kart areně v Litomyšli , které se letos  uskutečnilo  již potřetí. A jistě se vydařilo.

Týmy byly rozděleny dle jednotlivých disciplín. Mezi motorkáři se objevili i třeba  Lukáš a Karel Peškovi, ale také motokrosaři Michal Votroubek a Martin Špičák - a ostatně také náš kolega fotograf Pavel Malý. ( i jeho fotky najdete   u článku, jelikož stíhal i fotit ). V týmu soutěžních jezdců se představil i třeba Pavel Valoušek, úřadující mistr, z okruhářů pak Tomáš Kostka, Tomáš Mičánek, či Robert Šenkýř a další a další. Přijeli také autokrosaři, vrchaři a tedy kolegové pořádající Václava Janíka, vyznavači závodění s veterány a také zástupci Dakaru.

Kapitánem Dakaráků byl šéfredaktor TV Motormix Pavel Jelínek (a také tohoto webu), přičemž v sestavě se objevila řada  nedávných marodů, jejichž stav se ale rychle lepší. Za volantem se objevil Mirek Zapletal, Míla Janáček, či pilot rychlé asistence Robert  Randýsek. A nechyběl ani David Vršecký, který v lednu krátce okusil  Dakar ( a premiérově taky kotrmelec s kamionem), i když jinak zůstává především truckerem.

Všichni se pak především dobře  bavili a využili možnost se potkat se závodníky dalších disciplín, s nimiž se obvykle jinak nepotkají. A také  třeba  s novináři.

Setkání se celkově vydařilo a bylo i poměrně vyrovnané. Svědčil o tom i boj až do posledních metrů čtyřapůlhodinového závodu, když o bronzové medaili se rozhodlo pár sekund před sekund, kdy se týmu  autokrosu podařilo předjet do té doby třetí vrchaře. Zaslouženými vítězi se stalo, byť možná překvapivě, ale zdaleka nikoliv  při podobných akcích poprvé, družstvo motocylových závodníků. Druzí pak skončili okruhoví závodníci.

Smůlu měli soutěžáci, které zklamala technika a bohužel žádná  další kára na výměnu v té chvili již nebyla k dispozici. Technika přibrzdila také  tým Dakaru, který sice po  úvodní běžecké vložce kapitánů po trati stylem Le Mans startoval z posledního místa, ale po první čtvrthodince, kdy řídili  sponzoři, se dostal  na  první místo. Pak se sice propadl dozadu, ale pak  opět nějakou dobu držel medailové pozice. Nakonec ale vyznavači nejtěžšího závodu  na světe skončili pátí.

Vítězové ujeli celkem 598 kol ( dlouhých  0,29 km), přičemž mimochodem rekordní nejrychlejší kolo zajeli v 542 kole a to rychlostí 40,435  km/h, přestože  zdejší dráha  obsahuje hodně vracáků. Průměrná rychlost vítěze pak byla slušných 38, 480 km/h.

 

Pavel Jelínek

šéfredaktor TV Motormix  atd atd


 
 
Fotogalerie:   Motokárové Setkání mistrů 2011 v Kart areně Litomyšl-foto Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose