www.car.cz
 

Předběžný kalendář Interserie a Sports Car Challenge se odhaluje
     15.2.2011 00:35 - Vladimír Rožánek


Formulová Interserie Sprint Challenge a prototypový seriál Sports Car Challenge odhalily svůj letošní předběžný kalendář. Interserie má v kalendáři i Most, ovšem v kalendáři Sports Car Challenge zatím tento podnik chybí.

V loňské Interserii Sprint Challenge viděli diváci hned 4 divize. Dvě určené formulím a další dvě, kde o své body bojovali jezdci rychlých prototypů. Silným formulým vládl Rakušan Randlshoffer s Dallarou Nissan 3.5ltr.. Upraveným dvoulitrovým formulkám kraloval navrátilec Thomas Conrad z Německa na Tattus Renault 2,0. Dvoulitry bez úprav vyhrál další Němec Bertsch. To byl přehled v divizi 2a a 2b. Další poháry již patřily prototypům. Divizi těch silnějších opanoval Švýcar Georg Fischer na PRC BMW 3,0 a jeho slabší dvoulitrové kolegyně měly za vítěze v Marceli Berdovi z Němcka na stroji PRC Opel 2,0. Pohledem do předběžného kalendáře odhalíme, že následující sezóna obsahuje celkem osm podniků, z nichž nejčastěji se Interserie objeví na německém Hockenheimringu, a to hned čtyřikrát. Zajímavostí je, že série zavítá i na rakouský Redbul Ring, či do Spa, ale k vidění bude opět i v Mostě, kde ji uvidíme 5. srpna.

Sports Car Challenge se v loni objevila v Mostě při Czech Truck Prix. Zajímavě tam doplnila kamionová monstra z FIA Truck Racing Challenge. V divizi silných prototypů nad dva litry si vítězství zasloužil spolehlivými výkony Mitch Mitländer s Normou Nissan, který zvítězil s velkým náskokem před Bruno Küngem na PRC BMW a Wolfi Payrem na novém PRC WR60 Audi Turbo.

Druhá divize pro prototypy do dvoutisíc kubických centimetrů se stala kořistí Svena Bartha s Ligierem Honda, který překonal ex šampióna Rüffera na stroji Norma Honda i Mirco Schultise s PRC Honda. Za zmínku stojí i třetí divize pro GT vozy, kde se titulu zhostil Jürgen Bender na Porsche GT2. Při pohledu do letošního předběžného kalendáře zjistíme, že tradiční podniky na Nürnburgringu, Hockenheimringu, v Dijonu a na Monze zůstávají, ovšem zatím zde chybí severočeský Most, ale je to jen předběžný kalendář, a tak uvidíme, zda se Sports Car Challenge ještě neobjeví na nějakém jiném závodním okruhu.

Předběžný kalendář Interserie 2011:

1.4. Hockenheimring D

20.5. Red Bull Ring A

10.6. SPA Francoschamps B

8.7. Hockenheimring D

22.7. Hockenheimring D

5.8. Most CZ

1.10. Lausitzring D

14.10. Hockenheimring D

Předběžný kalendář SCC:

24.5. Red Bull Ring A

19.6. Hockenheimring D

3.7. Nürnburgring D

28.8. Red Bull Ring A

11.9. Dijon F

2.10. Monza I

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Placky ze Sports Car Challenge v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose