www.car.cz
 

MOTOSALON 2011 se letos koná zase po roce "oficiálně" v Praze
     16.2.2011 14:50 - tisková zpráva


Prahu čeká MOTOSALON 2011

Už jen pár týdnů nás dělí od pražské premiéry MOTOSALONU 2011, největší motocyklové výstavní akce na území České republiky. Po loňském mimořádném zájmu návštěvníků o tuto prestižní přehlídku motocyklů a všeho co s nimi souvisí pořádanou na brněnském výstavišti, budou mít letos větší šanci zase zájemci z té české části republiky. V Brně výstavu navštívilo na 60 tisíc spokojených návštěvníků a stejný zájem se očekává i v Praze.

MOTOSALON organizuje společnost Veletrhy Brno ve spolupráci s motocyklovou sekcí Svazu dovozců automobilů a za podpory Sdružení automobilového průmyslu. MOTOSALON je i letos součástí kalendáře výstav a veletrhů mezinárodní motocyklové organizace ACEM. Veletrh proběhne ve dnech 3. až 6. března 2011 na výstavišti PVA v Praze Letňanech v areálu, který poskytuje dostatek prostoru nejen vystavovatelům a návštěvníkům, ale i doprovodným akcím. Pohodlná příjezdová trasa, prostorná parkoviště i bohaté servisní zázemí jsou jeho další předností.

Navzdory nepříznivé ekonomické situaci budou reprezentativně, zastoupeni téměř všichni významní výrobci motocyklů, skútrů, čtyřkolek, oblečení, obuvi, příleb a dalšího souvisejícího sortimentu. Namátkou lze jmenovat značky jako: Access Motor, Aprilia, Artic Cat, BMW, Bombardier, Guilera, Guewer, Harley Davidson, Honda, Husaberg, Hyosung, Jawa, Kymco, Loncin, Moto Guzzi, TGB, TMEC, Triumph, Yamaha, Yuki a další. Po loňské pauze se vrací značky Suzuki a KTM. Piaggio, Gilera a Vespa se objeví nově pod křídly společnosti A-Spirit. Velké zastoupení budou mít vozidla na elektrický pohon. Ti všichni využijí exkluzivní příležitosti předvést svým potenciálním zákazníkům poslední novinky ze svého sortimentu. I letos bude možné důkladně se seznámit s modely soutěžící v anketě Motocykl roku 2011. Loňský prudký nárůst registrací nových značek asijských výrobců, jistě vzbudí zvědavost zájemců o levné cestovní motocykly a skútry.

Kromě atraktivních exponátů budou o zájem návštěvníků usilovat i doprovodné programy s velkým důrazem na bezpečnost provozu motocyklů, což patří k důležitým úkolům tohoto veletrhu. K dispozici budou motocyklové trenažéry, jízdy zručnosti, školy bezpečné jízdy, dětské dopravní hřiště. Proběhnou exhibice motocyklových kaskadérů. Svůj prostor dostanou interaktivní programy za účasti významných osobností. Se svojí činností se pochlubí motokluby a sportovní organizace. Příslušná vydavatelství připravují nabídku atraktivních titulů motoristické literatury. Návštěvníci budou mít možnost setkat se i s populárními osobnostmi motocyklového sportu. Na výstavě se objeví náš úspěšný motocyklový závodník Karel Abraham, letošní účastník elitní kategorie Moto GP.

Probíhají jednání o účasti dakarských jezdců z KM Racing teamu. Na MOTOSALONU v Letňanech bude k vidění vše podstatné, co nabízí motocyklový obor a určitě si tam dají sraz nejen aktivní motorkáři, aby byli před sezónou „in“, ale i ti co mají „jen“ motocykly rádi. Máme dost důvodů očekávat, že jich přijde hodně. Bude to nejlepší způsob, jak podpořit úsilí dovozců o oživení motocyklového trhu.




Veletrhy Brno hlásí ekonomický růst

Veletrhy Brno, středoevropský lídr na trhu výstavnictví, budou mít výrazně lepší hospodářský výsledek, než se očekávalo. Původní plány počítaly s odhadovanou ztrátou ve výši 120 milionů Kč, avšak konečný výsledek hospodaření za rok 2010 bude významně pod tímto odhadem z loňského prosince.

Společnost Veletrhy Brno se v tuto chvíli těší velmi dobrému finančnímu zdraví, má výrazně lepší likviditu a současně hlásí pokles pohledávek. Všechny existující závazky byly splaceny včas a v plné výši a postupně se lepšící ekonomická situace dokonce umožnila uhradit mimořádnou splátku vůči konsorciu úvěrujících bank. Věřitelé byli s předběžnými hospodářskými výsledky seznámeni a přijali je velmi pozitivně.

Společnost KPMG v těchto dnech dokončuje nezávislý audit, jehož výsledky budou zveřejněny v druhé polovině února, ihned po dokončení zprávy auditora. Veletrhy Brno očekávají v důsledku oživení ekonomiky a přijatých konsolidačních opatření pozitivní vývoj i v roce 2011.


BVV

http://www.bvv.cz/


 
 
Fotogalerie:   FMX Brno 2011 - odpoledne objektivem Jirky Zaňáta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose