www.car.cz
 

Na australském ostrově Phillip Island testoval i Ondra Ježek
     24.2.2011 15:17 - tisková zpráva


Austrálie – Phillip Island
21. – 22.února 2011

WSBK Test – Phillip Island – 21.-22.2.2011

Na australském ostrově Phillip Island skončil poslední oficiální test seriálu World Superbike před nadcházející sezónou. V kategorii MS Supersport obsadil Ondra Ježek, startující za český tým SMS Racing, 18. příčku.

Za podmračného počasí a na mokré trati začaly v pondělí oficiální testy WSBK na Phillip Islandu. Pro Ondru a SMS Racing se jednalo o veledůležitou zkoušku před úvodním podnikem mistrovství světa supersportů. První den testů poznamenala porucha alternátoru a Ondra odkroužil pouze 25 kol a po prvním dnu testů mu patřilo 22. místo.

V úterý bylo již vše v pořádku včetně počasí. V optimálních podmínkách využil druhého dne testů tým i Ondra na maximum. Podařilo se najít dobré nastavení motocyklu a Ondra Ježek obsadil v solidním čase 1:36,617 osmnáctou příčku se ztrátou 2,713 vteřiny na vítěze Fabiena Foreta. Program na Phillip Islandu pokračuje již tento pátek prvním závodem mistrovství světa superbiků a supersportů.

Ondra Ježek:
Letošní zima pro nás byla opravdu složitá. Podařilo se nám testovat pouze v prosinci minulého roku ve Valencii. Od té doby jsem na motocyklu neseděl. V pondělí v Austrálii nám opět nebylo přáno, dvakrát mě z tratě přivezla odtahovka. Potřeboval jsem toho najezdit co nejvíce a naučit se pro mě novou trať. To se nepodařilo a výsledný čas prvního dne byl velmi slabý. Úterý bylo úplně o něčem jiném.

Technické problémy byly vyřešeny a mohl jsem odjet celkem tři testovací hodiny bez problémů. S 65 koly jsem byl třetí nejpilnější jezdec na trati. Čas jsem oproti pondělí vylepšil o více jak tři vteřiny a na první desítku mi chyběla necelá vteřina. Je to dobrý základ pro nadcházející závodní víkend.“


 
 
Fotogalerie:   Ondra Ježek a testy jeho nového stroje pro MS ve Valencii 2011

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose