www.car.cz
 

Další mezník v historii českého motorsportu : Matzke do FIA GT 1 !!
     17.3.2011 09:12 - tisková zpráva


Další mezník v historii českého motorsportu

Martin Matzke - historicky nejmladší jezdec v seriálu FIA GT1 Mistrovství světa, podepsal 14.3.2011 reprezentační smlouvu. Mladý český jezdec, rodák z Roudnice nad Labem, pojede všechny závody celosvětového seriálu v týmu Belgian Racing Marc VDS s vozem Ford GT. Tento krok je v životě mladého jezdce vyvrcholením jeho dosavadní sportovní kariéry. Mistrovství světa FIA GT1 je královskou disciplínou závodů supersportovních cestovních aut na okruzích.

Seriál je složen z deseti závodů v Evropě, Asii a Americe. „Jsem velmi šťastný, že k mojí dohodě s týmem Marc VDS Belgien racing došlo. Tým je velmi kvalitní, přátelský, se silným ekonomickým zázemím, což je v takto prestižním seriálu velmi důležité. Myslím, že jsem podpisem smlouvy s tímto týmem dosáhl skvělé možnosti, jak se co možná nejlépe zapsat do historie českého motorsportu. Přál bych si dosáhnout skvělých výsledků v každém závodě seriálu a doufám, že se nám všem v týmu bude společná práce dařit,“ řekl roudnický rodák.

První závod se jede 25. - 26.3.2011 v Abu Dhabi v Arabských Emirátech a bude jej přenášet několik televizních společností. Fanoušci v Čechách mají možnost sledovat přímé přenosy na satelitním kanále Sport 5.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Martin Matzke před premiérovou sezónou ve FIA GT1 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose