www.car.cz
 

Petrovi Fulínovi končí zimní přestávka
     21.3.2011 12:52 - tisková zpráva


Petr Fulín vstupuje do nové pohárové sezony

Petrovi Fulínovi, který loni vybojoval skvělé čtvrté místo v prestižním evropském okruhovém poháru Seat Leon Supercopa a doma se úspěšně zhostil role nového promotéra populárního Octavia cupu, končí zimní přestávka. V programu nové „pohárové“ sezony se sice z pohledu plzeňského jezdce moc nezmění, ale sportovní ambice jsou pochopitelně vyšší. V Supercopě by v konečném pořadí rád stál na stupních vítězů a aktivně se po roční přestávce vrátí i do pohárových octavií.

V zimní přestávce se sice ještě na přelomu roku zdálo reálné Petrovo angažmá v mistrovství světa cestovních vozů FIA WTCC, ale z toho nakonec sešlo. Šampionát měl před sebou velké změny, chystaly se nové motory i nové technické předpisy, a tak se ukázalo, že toto hektické přechodné období rozhodně ke vstupu českého jezdce příznivé nebylo. Petr Fulín společně s Vekra racing týmem proto přehodnotil své plány a účast v mistrovství světa zatím minimálně o rok odložil. Není ale vyloučené, že se v seriálu letos jako hostující jezdec ještě objeví.

Sezonu tak odstartuje nadcházející pondělí oficiální test Eastern Europe Cupu pohárových octavií na mosteckém okruhu, kde se Petr představí v barvách svého Vekra racing týmu. Nový seriál je pokračováním oblíbeného Octavia cupu. Novinkou je, že půjde o společné závody s Clio cupem. Početnější a pestřejší jezdecké pole je samozřejmě zárukou divácky atraktivnějších soubojů. Oba poháry ale budou hodnoceny zvlášť.

Pro Petra Fulína je toto pohárové klání zajímavé i z toho důvodu, že se pojede na několika společných tratích se Supercopou, a tak půjde současně i o kvalitní trénink na toto prestižní mezinárodní měření sil. Po mosteckém testu už zamíří octavie na německý Hockenheimring, kde první dubnový víkend Eastern Europe Cup startuje. Petr zde pak ještě zůstane, protože na stejném okruhu se uskuteční i dvoudenní oficiální test Seat Leon Supercopy. V tomto poháru, kde se představí už potřetí, chce maximálně zúročit své zkušenosti a prosadit se v kvalitní mezinárodní konkurenci ještě výrazněji než loni, kdy si právě při finále na Hockenheimringu po výborném výkonu zajistil v konečné klasifikaci čtvrtou příčku.

 

Goodwill Media


PR


 
 
Fotogalerie:   RallyShow Kozákov 5.2.2011 Motosport Chuchelna foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose