www.car.cz
 

Jiří Janák pojede MS FIA GT1 v Abu Dhabi s Lamborghini Murciélago
     21.3.2011 12:55 - tisková zpráva


Jiří Janák pojede mistrovství světa FIA GT1 v Abu Dhabi

Po více než roční pauze se Jiří Janák vrací na světové okruhy. Přitom ještě před několika dny letošní sezonu, podobně jako tu minulou, považoval za nedosažitelnou. Velká shoda náhod a bezpochyby i dobré renomé, jež si v minulých letech vybudoval, zařídily,
aby právě jméno orlicko-ústeckého závodníka bylo vzpomenuto v týmu Swiss Racing, kterému velí Othmar Welti. Právě on minulý týden Janáka překvapil telefonátem, ve kterém mu nabídl místo v jednom ze dvou Lamborghini Murciélago LP 670 R-SV pro úvodní závod v Abu Dhabi.

Nabídka přišla tak nečekaně až jsem měl problém jí uvěřit. Poslední tři dny jsem strávil prakticky s telefonem na uchu. Že opravdu ten závod pojedu, jsem si uvědomil, až když mi přišla letenka a informace od týmu. Asi nikomu kdo byl v podobné situaci, nemusím říkat, jak jsem šťastný a jak si této nabídky vážím. Udělám samozřejmě vše proto, abych podal co nejlepší výkon, i když to pro mě, vzhledem k té dlouhé pauze, rozhodně nebude jednoduché.“ Jiří Janák odlétá do Emirátů v pondělí. Čekat ho tam bude nejen seznámení se s týmem, ale i s Lamborghini, se kterým Janák ještě neměl tu čest. S Othmarem Weltim, jenž působil jako inženýr i ve formulových sériích včetně F1, český závodník už několikrát spolupracoval a možná právě díky tomu vděčí za jeho přízeň.

Jiří Janák je rychlý jezdec, který se do týmu perfektně hodí. Sestava jezdců je tudíž kompletní a já se moc těším na začátek šampionátu s našimi piloty i velice motivovaným týmem,“ uvedl týmový šéf O. Welti v oficiální tiskové zprávě. Swiss Racing Team nasazuje do světového šampionátu dva identické vozy Lamborghini Murciélago LP 670 R-SV s čísly 5 a 6. V jednom z nich se bude střídat Nizozemec Peter Kox s Rakušanem Karlem Wendlingrem. Jiří Janák by měl usedat za volant vozu s 6 na dveřích se Švédem Maxem Nilssonem.

Zda Jiřímu Janákovi opět svítá na plnohodnotné závodní časy, to se dozvíme po jeho návratu ze Středního východu, kdy jsou v plánu jednání o případné další spolupráci.
Závod je na programu 25. – 26. března. Veškeré dění sledujte na našich stránkách a na www.gt1world.com.


 
 
Fotogalerie:   Martin Matzke před premiérovou sezónou ve FIA GT1 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose