www.car.cz
 

Brněnský Masarykův okruh o víkendu hostí 12h Le Brno i Draka
     8.4.2011 10:30 - tisková zpráva


Masarykův okruh o víkendu hostí vytrvalostní závod Le Brno a vrchařský šampionát

Brno, 7. dubna 2011

Závodní sezona Masarykova okruhu odstartuje tento víkend amatérským vytrvalostním závodem Le Brno 12H a nedělním závodem do vrchu Brněnský drak. Na obě akce mohou přijít návštěvníci zdarma. „Pro návštěvníky bude otevřena přírodní tribuna C a sedadlové tribuny T3 a T5 naproti paddocku,“ upřesnila manažerka pronájmu dráhy Automotodromu Brno Iva Lacinová.

V sobotu od osmi hodin ráno do osmé večerní hodiny budou po Masarykově okruhu nepřetržitě kroužit posádky složené z amatérských závodníků. Série, kterou Automotodrom Brno pravidelně hostí, je inspirovaná slavnou čtyřiadvacetihodinovkou Le Mans „Vytrvalostní závod má svoje kouzlo v tom, že týmy taktizují. Rozhodují se kdy tankovat, kdy vystřídat řidiče podle jejich schopností, kdy přezout pneumatiky,“ popisuje pořadatel závodu Petr Verner. Nejlepší týmy za dvanáct hodin objedou závodní trať víc jak dvě stě padesátkrát a najedou tak až kolem 1400 kilometrů. „Série je amatérská, takže když se přijde o víkendu někdo podívat do boxu, teoreticky může za pár měsíců sám stát na startu,“ doplnil Verner. Na závod dorazí i zahraniční posádky. Znovu přijedou Švýcaři, na startu budou nově stát i polské a maďarské posádky. 

Na dvanáctihodinový vytrvalostní závod naváže v neděli vrchařský závod Brněnský drak, který se do kalendáře Mezinárodního mistrovství České republiky vrátil po čtyřech letech. Diváci mají možnost vidět závodní vozy v neobvyklé situaci – závod se totiž jede proti obvyklému směru jízdy z nejnižšího místa na Masarykově okruhu do nejvyššího bodu trati.

Na dvou a půl kilometrech závodníci nastoupají přes 70 výškových metrů. Závodníky i diváky čeká celkem osm jízd v pořadí jedna tréninková, tři závodní, jedna tréninková a opět tři závodní jízdy.





Jiří Smetana, tiskový mluvčí Automotodrom Brno, a.s.

www.automotodrombrno.cz


 
 
Fotogalerie:   Renault Clio Cup Bohemia 2011 odstartoval na Hockenheimringu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose