www.car.cz
 

Truckerský šampionát 2011 bude hodně rychlý a vyrovnaný
     27.4.2011 22:43 - tisková zpráva


Rychlé a vyrovnané!

Pocity z dobře odvedené práce. A poznání, že letošní šampionát bude hodně rychlý a vyrovnaný, takže konečný úspěch je o dalším vývoji. Takto lze ve zkratce shrnout pocity inženýra Buggyry Robina Dolejše z úvodního podniku EP tahačů v Doningtonu.

Je nepopiratelné, že Buggyra v době pauzy mezi loňským a letošním šampionátem podstatně zrychlila. Zatímco loni startoval David do pohárového závodu z první řady pouze ve Smolensku, letos v Doningtonu zajel třetí a druhý nejrychlejší čas. Lepší byl v tomto ohledu pouze suverén Markus Östreich. "Jeli jsme do Anglie s tím, že v měřených trénincích bude jezdit David časy do čtvrtého místa. V tomto případě jsme překonali plán," říká Robin spokojeně. Na druhé straně si je vědom skutečnosti, že výhodné pozice na startovním roštu nebyly využity k patřičnému bodovému zisku. "Jak uznali komisaři, byl David v sobotu na startu zablokovaný Uwem. To, jak věc vyřešili, mi nepřísluší komentovat. Stejně tak, tak jeho nedělní penalizaci. Máme už ale kompletní analýzu telemetrických dat, takže můžeme konstatovat, že Buggyra je rychlá."

Podle závodního inženýra bude letošní sezóna ve znamení mimořádné vyrovnanosti. Vždyť do půl sekundy na kolo se vejde pět až sedm jezdců. "Už to není o roztrhaném startovním poli, ale o vláčku několika vozů. Každý předjížděcí manévr je o to komplikovanější. Tedy, pokud jako Markus Östreich hned na začátku neodjedete. Na druhou stranu Markus Bösiger jede na stejném autě a nikdo nehodlá zpochybňovat jeho jezdecké schopnosti. Přesto mu Donington jako úřadujícími vicemistrovi vůbec nevyšel. Kterýkoli z prvních osmi jezdců má na to letos vyhrávat," tvrdí Robin. Zároveň chválí současný systém přidělování pneumatik. "V Anglii se tento model osvědčil. Pokud bude fungovat i v dalších závodech, bude to jen ku prospěchu věci."

Buggyra

www.buggyra.com


 
 
Fotogalerie:   MKR - představení týmu na okruhu v Mostě

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose